Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker:Balkanlarda yeni bir savaş çıkabilir

Pa, 07/10/2018 - 12:51

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker Balkanlarda yeni bir savaşın çıkma ihtimali konusunda uyarıda bulundu.

Welayet News - Avusturya parlamentosunda konuşan Juncker, 'Eğer Balkan bölgesi ülkelerinin Avrupa Birliği üyeliğine girme konusunda ümitleri kaybolursa, bölgede her an bir savaş çıkabilir' dedi.

Balkan bölgesinin henüz 1990'lı yılları unutmadığını belirten AB komisyonu başkanı, bütün herkesin o zamanki çatışmalardan ders alması gerektiğini ve o istenmeyen savaş ve çatışmaların yeniden yaşanmasına izin vermemelerini istedi. Avrupa Birliği'nin sözkonusu ülkelerin sorunlarını gidermeye daha fazla ilgi göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Rusya'ya yönelik bazı Avrupa ülkelerinden gelen siber saldırı suçlamalarına rağmen Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Moskova ile diyaloğun sürdürülmesi çağrısı yaptı. İngiltere, Almanya ve Hollanda Rus istihbarat ajansı GRU'ya bağlı ajanların Avrupa ülkelerinde hackleme faaliyetlerinde bulunduğunu iddia etti.

Ancak iddialara rağmen Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, güvenlik sebebiyle Rusya ile diyaloğun sürdürülmesi ve kısmen birlikte çalışılması gerektiğini söyledi.

Juncker "Hollanda'daki olayla (siber saldırı iddiası) ilgili eleştiride bulunsam da Rusya ile tartışmaya hazır değilim" dedi.

Juncker'in açıklamaları Rus ajanların Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne (OPCW) yönelik hackleme girişiminde bulunduğu suçlamaları nedeniyle Hollanda'nın Rusya Büyükelçisi'nin Rus Dışişleri'ne çağrıldığının belirtilmesinin ardından geldi.

Tags: 


Yeni yorum ekle