Kayıp Gazetecinin Arabistan'a Yönelttiği Eleştiriler

Cu, 05/10/2018 - 15:28

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan yönetimine yönelik muhalif tavrıyla biliniyor.

Welayet News - Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamadığı belirtilen Suudi gazeteci-yazar Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan yönetimine yönelik eleştirel düşünceleri ile biliniyor.

'YEMEN'E SALDIRI ZALİMCE'

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı sık sık eleştiren Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik saldırılarını 'Zalimce' ifadesi ile nitelendiriyor.

Kayıp gazeteci Kaşıkçı, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'e yönelik düzenlediği saldırılara dair bir yazısında "Suudi Arabistan Prensi, Yemen’deki zalim savaşı bitirerek ülkesinin itibarını geri getirmeli" ifadelerini kullanmıştı.

SUUDİ ARABİSTAN'A İSRAİL VE KATAR ELEŞTİRİSİ

Suudi Arabistan ile Siyonist İsrail Rejimi arasındaki ilişkilerin gelişmesinden de rahatsızlık duyan ve düşüncesini dile getiren Kaşıkçı, 'İsrail ile müttefik olmanın sorgulanabilir olması' gerektiğini ifade ediyor.

Öte yandan Suudi Arabistan'ın Katar'a yönelik hamlelerine de eleştiri getirdiği bilinen Kaşıkçı, bir yazısında da “Suudi veliahtı, seslerini yükselttikleri için kadınları hapse atıyor” demişti.

 



Yeni yorum ekle