Bağdadi İran'ın Saldırısından Tesadüfen Kurtuldu

Cu, 05/10/2018 - 15:14

Irak Haşdi Şabi komutanlarından Cebbar Mamuri, IŞİD elebaşı Ebu Bekir Bağdadi'nin İran'nın son sıralarda Suriye'de Fırat Nehri'nin doğusundaki teröristlerin üslerine düzenlediği füzeli saldırıdan tesadüfen kurtulduğunu duyurdu.

Welayet News - Bu bağlamda Bağdat el Yevm haber ajansına konuşan Mamuri, İran'ın gelişmiş balistik füzelerinin Ebu Bekir Bağdadi'nin katılmak üzere hareket ettiği toplantıda IŞİD'in önemli isimlerinin bulunduğu toplantıya isabet ettiğini bildirdi.

Haşdi Şabi komutanı, İran'ın füzeli saldırısında terör örgütü IŞİD'in 3 önemli elebaşı ile bazı yerel yöneticilerinin etkisiz hale getirildiğini belirterek, Bu saldırıda Bağdadi'nin yardımcısı Ali Meşhedani'nin de öldüğünü vurguladı.

Devrim Muhafızları, İran'ın güneybatısındaki Ahvaz'da askeri geçit töreni sırasında düzenlenen ve 25 masum vatandaşın şehit olması ve 69 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kanlı saldırının ardından Suriye'de Fırat'ın doğusundaki teröristlerin mevzilerine füzeli ve İHA'lı saldırı gerçekleştirdi.

 



Yeni yorum ekle