Herkes İran’ın Büyüklüğünü Kabul Etmek Zorunda

Per, 04/10/2018 - 10:29

İmam Hamanei, Tahran'daki 100 bin kişilik Azadi Stadyum’da toplanan 100 bin gönüllü gençten oluşan Besic üyelerine hitap etti.

Welayet News - İmam Hamanei tarafından yapılan  konuşmanın satır başları şu şekilde:

- Ülke ve dünya çok hassas bir durumdadır.

- İran’daki duyarlı elitlerin harekete geçmesi ülke düşmanlarını uyandırdı. Ülkedeki sorun nedeniyle onların çoğusu izlemeyi bırakarak harekete geçti.

- Bunlar sadece slogan ve boş laf değil, İran'ın büyüklüğü bir gerçek olduğu için ülke düşmanları bunu ihmal etmemizi hayal etmektedir.

- Bu görüş herkesin inkar edebileceğinden daha açıktır çünkü İran'ın büyüklüğü tarihsel bir gerçektir.

- Ülkenin İslam Cumhuriyeti aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve diğer yabancıların egemenliğinden çıkması İslam Cumhuriyeti’nin gücünü gösteren bir örnektir.

- Adil olan herkes İran'ın büyüklüğünü kabul etmek zorunda.

- İran halkı ilk kez ülkeye dayatılan savaşta (8 yıllık İran-Irak savaşı) düşmanın geniş çaplı cephesini tamamen yenip ülkenin toprak bütünlüğünü korudu. Bu ülkenin gücü anlamına geliyor.

- Bu gücün diğer anlamı da İslam Cumhuriyeti'nin tek başına küresel istikbar cephesinin önünde durmasıdır.

- İran halkının yenilmezliğinin nedeni İslam dinidir. Bunu İslam Devrimi zaferinde, Kutsal Savunma savaşında ve düşmanların komplolarına karşı elde edilen zaferlerde görebiliriz.

- Düşmanlara karşı herhangi bir tedbir ve plan alınmaması onların ilerlemesine yol açabilir. Daha yolun ortasındayız. İstediğimiz zirveye ulaşmak için çaba göstermeliyiz. Bunun için tedbir ve cesaret lazım.

- Bugünün gençleri, ülkedeki sorunlar ve sıkıntılarla ilgili görüş ve fikir sahibidir. Onlar kendilerini sorumlu hissediyorlar.

- ABD, İslam ve İran İslam Cumhuriyeti'nden büyük darbe yediği için bize garaz. İslami ve devrimci güçten çok korkuyorlar. Onlar İslami devrimin unsurları olan bağımsızlık, bilimsel gelişme, kalkınma , İnkılapçı düşünce, savunma ve füze gücümüze karşı.

Devamı geliyor...

 

 



Yeni yorum ekle