CENTCOM: İran’ın Kıyı Gözetleme Radar Tesislerini Vurduk

Ct, 06/06/2026 - 07:27

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD güçlerinin insansız hava aracı saldırıları sırasında Goruk ve Keşm Adası’ndaki İran radar tesislerini vurduğunu bildirdi.

Welayet News - CENTCOM yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“CENTCOM güçleri, Hürmüz Boğazı’na doğru fırlatılan dört İran yapımı tek yönlü saldırı insansız hava aracını düşürdü. Saldırı insansız hava araçları, bölgesel deniz trafiği için acil bir tehdit oluşturuyordu. ABD güçleri daha sonra, daha fazla saldırıya karşı savunma amacıyla Goruk ve Keşm Adası’ndaki İran kıyı gözetleme radar tesislerini vurdu.”

Daha önce CNN, bir ABD yetkilisine atıfta bulunarak, İran’ın Hürmüz Boğazı’na doğru çok sayıda insansız hava aracı fırlattığını ve ABD güçlerinin bunlardan en az dördünü düşürdüğünü bildirmişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle