İslam İnkılabının Siyasi Mesajları İslam Dünyasına Ulaştırılmalı

Sa, 02/10/2018 - 11:14

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamenei, İran Hac organizasyonu yetkililerini kabulünde, İslam inkılabı Siyasi Hac mesajlarının İslam dünyasına ulaştırılması gereğine vurgu yaptı.

Welayet News - Hac merasiminde İslam Ümmetinin birbiri ile iletişimde olduğunu belirterek, İran İslam Cumhuriyetinin diğer İslami ülkelerle irtibatının güçlenmesi ve diğer İslami gruplarla kardeşçe yaşanması için İslam İnkılabının siyasi mesajlarının iletilmesini istedi.

Hac merasiminde İslam Ümmetinin birbiriyle iletişimde olduğunu belirten İslam inkılabı rehberi, İran İslam Cumhuriyetinin diğer İslam ülkeleriyle irtibatının güçlenmesi ve diğer İslami gruplarla kardeşçe yaşanması için İslam İnkılabının siyasi mesajlarının iletilmesini istedi.
Sözkonusu kabulde İslam inkılabı rehberi İmam Hamenei, Allah-u Teala’nın Müslümanları belli zamanda ve mekanda toplamasının, Müslümanların irtibatı ve kaynaşması ve İslam ümmetinin iktidarını göstermek gibi önemli siyasi mesajları olduğunu belirterek, Hac merasiminin çok önemli olan manevi boyutunun yanında, bu gerçekler ve   İslami hedeflerin de barizleştirilerek onlar için program yapılması ve gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Hac merasiminde İslam ümmeti ile irtibat, İslam İnkılabı mesajının iletilmesi ve şüphelerin silinmesi, İran ve diğer İslam ülkeleri arasındaki irtibatların güçlendirilmesi ve sağlanmasını Hac için verilmesi gereken önemli siyasi mesajlar olduğunu belirten İmam Hamenei, ‘’Hac, İran için haysiyet kaynağı olmalı, bundan dolayı Haccın siyasi yönleri unutulmamalı ve İslam inkılabı öncesi Hac ile İbrahimi Hac yani İslam inkılabı sonrası Hac ve  İslam ve İslami İnkılabı'nın kokusunu almayan ülkelerin Haccı farklıdır’’ dedi.

Suudi Arabistan yönetiminin Komeyl duasının yapılması önündeki engellere de değinen İmam Hamenei, bu engellerin aşılması için de çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İslami eserlerin Haccın gelişmesi bahanesiyle tahrip edilmesini eleştiren İmam Hamenei, ‘’Başka ülkelerin tarihi eserlerini korumasına rağmen, Mekke ve Medine’de birçok İslami eser tahrip edilmiştir’’ dedi.

İmam Hamenei, Hac kurumu ve ilgili diğer kurumları, diğer İslam ülkelerin Hac yetkilileri ile temaslar kurarak geriye kalan İslami eserlerin tahribini önlemekle görevlendirdiler

 



Yeni yorum ekle