Almanya'dan Suudi Arabistan'a 295 milyon dolarlık silah satışına onay

Sa, 02/10/2018 - 11:05

Almanya hükümeti, Suudi Arabistan'a 295 milyon dolarlık silah satışını onayladı. Almanya, Yemen'deki savaşa 'doğrudan dahil olan' ülkelere silah satmayacağını öne sürüyordu.

Welayet News - Almanya, Suudi Arabistan'a 295 milyon dolarlık silah satışına onay verdi. Almanya'nın son altı ayda Yemen işgaliyle bağlantısı olan sekiz ülkeye 28 milyon dolarlık silah satışı yaptığı biliniyor.

Buna karşın Almanya yönetimi, Yemen işgaline "doğrudan dahil olan" ülkelere silah satmadığını iddia ediyordu. Suudi Arabistan'a silah satışının onaylanmasıyla birlikte yönetim bu kararından vazgeçmiş oldu.

Silah satmama kararı Merkel'in partisiyle Sosyal Demokratlar tarafından birlikte alınmıştı.

Suudi Arabistan'ın Yemen'e karşı saldırıları sonucunda 10 binlerce sivil yaşamını yitirdi, ülkenin sivil altyapısı yok oldu ve insani kriz başladı.

SUUDİ ARABİSTAN 'YENİ TALEP OLMAYACAK' DEMİŞTİ

Suudi Arabistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Muhammed el-Tuvaycri, Almanya'nın silah satmama kararı sonrasında "yeni talepte bulunmayacaklarını" açıklamıştı.

Suudi yetkili "Silah anlaşmaları konusunda inatçı olmayacağız. Yeni silah talepleri ile Alman hükümeti için daha fazla sorun yaratmayacağız. Almanya ile ilişkiler bizim için silah anlaşmaları hakkında tartışmaktan çok daha önemli" ifadelerini kullanmıştı.

 



Yeni yorum ekle