Akşener: 'FETÖ' okullarından yetişen damat ekonomiyi McKinsey'e teslim etti

Sa, 02/10/2018 - 10:31

Meclis'teki ilk grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, McKinsey'den danışmanlık hizmeti alınmasını 'ikinci kozmik oda vakası' olarak nitelendirdi.

Welayet News - Meclis'teki ilk grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP'nin sunduğu af teklifiyle ilgili, "Bu af hikayesini getirir de FETÖ'nün kodamanlarının salıverilmesine bağlarsanız dünyayı size dar ederiz. Biz bu oyunu bozmaya geldik" dedi. Akşener, McKinsey'den danışmanlık hizmeti alınmasını "ikinci kozmik oda vakası" olarak nitelendirdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki ilk grup toplantısında konuştu.

Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdiği konuşmasında, "Türkiye'yi uçuruma sürükleyen bu ikili şimdi de 'af' tasarısı ile gündemi meşgul ediyor. Taktik hep aynı, başrol oyuncusunun aklına bir şey geliyor. Yancısı kendi bulmuş gibi dillendiriyor. 'Tekeden süt çıkmaz' diye uzun uzun anlatıyordu ya hani. Evet, tekeden süt çıkmaz… Ama bilinsin ki, saray yancısından da milliyetçi olmaz" ifadelerini kullandı. 

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

  • AF YASA TASARISI: Seçimden sonra "FETÖ"nün siyasi ayağının araştırılması için önerge verdik; AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Bunlar artık birbirine mecburdur. Köle-sahip ilişkisidir. Türkiye'yi uçuruma sürükleyen bu ikili af tasarıyla gündemi meşgul ediyor. Uyuşturucu kaçakçılarını, hırsızları, ihale fesatçılarını affedelim diyorlar. Mafya bozuntularını, milliyetçi geçinen parti Türklüğe hakareti de af kapsamına almış. Tekeden süt çıkmaz diye anlatıyordu ya, bilinsin ki saray yancısından da milliyetçi olmaz. Bu af hikayesini getirir de "FETÖ"nün kodamanlarının salıverilmesine bağlarsanız dünyayı dar ederiz. Biz bu oyunu bozmaya geldik.
  • MCKINSEY: Beka beka diye oy toplayan bu ikili, ülkemizin bekası için en büyük tehlikedir. Sorumsuzlukları, savurganlıkları ve iş bilmezlikleriyle Türk ekonomisinin hali ortada. Bunu biliyorlardı ki baskın seçime gittiler. Ne hırsmış arkadaş. Ülke, millet darda bunlar iktidar hırsında. Ekonomik savaş açtılar diyorlar. En baştakinden en alttakine hatta küçük ortağa kadar hepsinin ağzında aynı söz vardı. Kriz yok ABD saldırıyor. ABD ile mücadele ediyor havası satan bu beyler meğer saman altından su yürütüyormuş. Tayyip Erdoğan, "Amerika'nın bu krizle alakası yok" dedi. "FETÖ" okullarından yetişmiş damat ekonomi yönetimini McKinsey adlı şirkete vermiş. Bu ikinci bir kozmik oda davası ve vakasıdır. Amerika'dan kimlerle ne konuştun da böyle bir anlaşmaya ihtiyaç duydun? Bu anlaşmayı imzalayanları, uygulayanları affetmeyeceğiz. Günü geldiğinde kesinlikle yargılayacağız.
  • YENİ EKONOMİ PROGRAMI: Damat Berat'ın açıkladığı program IMF'siz IMF programıdır. Adını telaffuz etmiyor ama işi Amerikan firmasına devrederek bunu yapıyor.

 



Yeni yorum ekle