ABD Binin Üzerinde Sivili Öldürdüğünü İtiraf Etti

Cu, 28/09/2018 - 12:59

Sözde uluslararası IŞİD ile mücadele koalisyonu şimdiye kadar bin 114 sivili Suriye ve Irak'ta öldürdüğünü itiraf etti.

Welayet News - İRNA'nın  bildirdiğine göre, Amerika elebaşlığındaki sözde IŞİD  ile mücadele koalisyonu dün sabah aylık raporunda Ağustos 2014'ten  Ağustos 2018'in  sonuna kadar en az 30 bin  deffa Suriye ve Irak’ı bombaladığını, yapılan saldırılarda şimdiye kadar bin 114 Suriyeli sivilin öldüğünü ilan etti. 

Bu arada Suriye insan hakları izleme örgütü yayınladığı raporda Sözde uluslararası koalisyonun Suriye'ye saldırılarının başladığı 2014  yaz aylarından şimdiye kadar,  aralarında 826 çocuğun da bulunduğu 3 bin  331 sivilin öldüğünü ilan etti.

Amerika'nın elebaşlığndaki  sözde teröristler ile mücadele koalisyonu, eskiden olduğu gibi IŞİD'in  Suriye ve Irak'taki operasyonlarına devam etmek için gizli katmanları ile  ilişkilerini sürdürmektedir;  bu çerçevede Irak savunma erkanını  zayıflatma  çalışmaları ise Amerikalı yetkililer tarafından yürütülmektedir.

Amerika son yıllarda terörist gruplar ile mücadele bahanesi ile defalarca sivilleri Suriye ve Irak'ta hedef almıştır.

Sözde IŞİD ile mücadele koalisyonu eski başkan Obama döneminde ve Irak ve Suriye'de bulunan teröristler ile mücadele gibi boş bir hedefle kuruldu.

 



Yeni yorum ekle