Ensarullah Lideri: Ateşkes İlanı İran İçin Büyük Bir Zaferdir
Yemen Ensarullah Lideri Seyyid Abdülmelik el-Husi, ateşkes ilanını İran İslam Cumhuriyeti, direniş ekseni, Müslüman halklar ve dünyadaki özgür insanlar için büyük bir zafer olarak nitelendirdi.
Welayet News - El-Husi, ateşkes ilanının tek başına İran ve direniş cephesi için büyük bir başarı sayıldığını ve bu zaferin Siyonizmin ve onun kolları olan Amerika, İsrail ve destekçilerinin ağır yenilgisi karşısında elde edildiğini söyledi.
El-Husi, bu çatışma aşamasının en önemli kazanımlarından birinin “sahaların birliği” denkleminin pekiştirilmesi ile cihat ve direniş ekseni cepheleri arasındaki koordinasyon olduğunu sözlerine ekledi.
Ensarullah lideri ayrıca Lübnan İslami Direnişi’nin performansını bu hareketin bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük savaşlardan biri olarak değerlendirdi ve Irak cephesinin de yüksek hacimli operasyonlarla birlikte farklı ve büyük bir rol oynadığını belirtti.
Konuşmasının bir başka bölümünde düşmanların İran’a yönelik eylemlerine değinen el-Husi, düşmanların İran’daki yaşamın tüm belirtilerini ve aynı zamanda bu ülkenin askeri altyapılarını hedef aldığını ancak sonunda tamamen yenilgiye uğradıklarını ifade etti.
El-Husi, düşmanın Fars Körfezi ülkeleri için ciddi tehlikeler arz etmesine rağmen Buşehr Nükleer Santrali de dahil olmak üzere nükleer tesisleri bile hedef aldığını ekledi.
Ensarullah lideri, İran İslam Cumhuriyeti’nin liderlik, halk ve silahlı kuvvetler düzeyindeki kararlılığının büyük ve tarihi olduğunu vurguladı.
El-Husi, bazı komutanların şehadetine rağmen İran’daki İslami sistemin yapısının bütünlüğünü koruduğunu ve bu ülkenin yetkin komutanlardan ve güçlerden yoksun kalmadığını sözlerine ekledi.
İran silahlı kuvvetlerinin performansını çok güçlü ve etkili olarak nitelendiren el-Husi, bu güçlerin Amerika ve İsrail’e ağır kayıplar verdirdiğini ve nihayetinde ilahi lütufla düşmanı yenilgiye ve acizliğe sürüklediğini söyledi.
Yemen Ensarullah lideri ayrıca sahadaki gelişmelere de değinerek, Yemen’in operasyonlarının artan bir ivmeyle devam ettiğini ve çatışmanın farklı aşamalarına dayalı geniş ve şaşırtıcı seçenekleri içerdiğini belirtti.
El-Husi, Yemen’in operasyonlarının savaşın tüm zaman senaryolarını dikkate alan hassas bir planlamaya dayalı olarak yürütüldüğünü sözlerine ekledi.
İran’ın saldırılarının sonuçlarına değinen el-Husi, bu saldırıların İsraillilerin 40 gün boyunca zamanlarının büyük bir kısmını sığınaklarda geçirmelerine neden olduğunu ifade etti.
Ayrıca Hürmüz Boğazı’nın kapatılmasını İran’ın Amerika ve müttefikleri üzerindeki en büyük baskı unsurlarından biri olarak değerlendiren el-Husi, İran İslam Cumhuriyeti’nin İslam ümmetinin onurunu ve konumunu yeniden kazandırmada önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Yeni yorum ekle