ABD'de BAE Büyükelçisi'ne Sokakta Protesto: Yemenli Çocukları Neden Ödürüyorsunuz?

Per, 27/09/2018 - 17:08

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ABD Büyükelçisi Yusuf Uteybe, Yemen'de öldürülen çocuklara ilişkin sorular sorulunca zor anlar yaşadı.

Welayet News - Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, özel korumalarıyla Amerika Birleşik Devletleri sokaklarında gezen Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ABD Büyükelçisi Yusuf Uteybe, bir aktivist tarafından ülkesinin Yemen'de öldürülen çocuklardan sorumlu olduğu gerekçesiyle protesto edildi.

Arap basınında geniş yankı bulan ve sosyal medya mecralarında on binler tarafından izlenen videoda, ABD sokaklarında özel korumalarıyla gezen ‘Türkiye veya Katar'a yemek bile organize ettirmem’ sözlerinin sahibi Uteybe’ye, bir aktivist, “Yemenli çocukları neden öldürüyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

Suudi Arabistan’ın başını çektiği ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin desteklediği Yemen savaşında masum insanların katledilmesini protesto eden aktivistin, BAE Büyükelçisinin korumaları tarafından uyarılarak oradan uzaklaşması isteniliyor.

E-posta adresinin hacklenmesinin ardından yüzlerce gizli e-postası sızan Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ABD Büyükelçisi Yusuf Uteybe'nin, Türkiye hakkında skandal bir mesajı ortaya çıkmıştı.

Uteybe, The New York Times gazetesinden bir köşe yazarına attığı elektronik postada "Türkiye veya Katar'a yemek bile organize ettirmem" demişti.

YEMEN’DE ÇOCUKLAR AÇLIKTAN ÖLÜYOR

Uluslararası yardım örgütü Save the Children (Çocukları Koruyun), Yemen'de bir milyon çocuğun daha açlık tehdidiyle karşı karşıya kaldığını açıklamıştı.

Yardım kuruluşunun verilerine göre ülkede 5,2 milyon çocuk açlık tehdidi altında bulunuyor.

Yemen'in 27 milyon olan nüfusunun dörtte üçü şu anda bir tür insani yardım olmadan yaşamını sürdüremez durumda.

 



Yeni yorum ekle