Trump, İran'daki Tıkanıklık Sonrası Eleştirmenlerini Hedef Aldı

Per, 26/03/2026 - 12:09

ABD yönetiminin başındaki isim, İran konusunda yaşadığı başarısızlık nedeniyle kendisini eleştiren medya kuruluşları ve analistleri sert bir dille suçladı.

Welayet News  Donald Trump, İran'a yönelik savaş planlarının çıkmaza girmesi üzerine medya ve kendisine yönelik eleştiri getiren analistlere saldırıda bulundu.

Trump, "Hakkımızda İran'da başarısız olduğumuzu iddia eden haberlerin tamamı yalandır; biz İran'da zafer elde ettik" ifadelerini kullandı.

ABD yönetiminin başındaki isim, ayrıca daha önce defalarca dile getirdiği ancak kanıtlanmamış iddiasını tekrarlayarak, "Sekiz savaşı sonlandırdım ve şu anda İran ile savaşta zafer kazanmak üzereyiz" dedi.

Trump, tüm gelişmelere rağmen İran'ın anlaşma yapmaya istekli olduğu yönündeki asılsız iddiasını da sürdürdü.

Trump'ın bu açıklamaları, medya raporlarının kendisinin İran Devrim Lideri'ne yönelik suikast girişiminin, İran'da hızlı bir rejim çöküşüne yol açmasını beklediğini ortaya koyduğu bir dönemde geldi.

Trump, İran konusunda net bir strateji izlememesi, akaryakıt ve temel ürün fiyatlarındaki artış ve İran'a karşı gerekçesiz bir savaş başlatması nedeniyle ABD içindeki çeşitli çevrelerce baskı altında.

 



Yeni yorum ekle