İslam İnkılabı Rehberi ABD'nin görüşme teklifini reddetti

Sa, 25/09/2018 - 17:56

İmam Hamanei'den, ABD Dışişleri bakanı Mike Pompeo'nun görüşme teklifine olumsuz yanıt geldi.

Welayet News - İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası İşler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran yetkilileriyle görüşme talebi hakkında yaptığı açıklamada, Trump'ın karışık rüyasının asla gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Ali Ekber Velayeti bugün Tahran'da Kutsal Savunma Haftası etkinliğinin kulisinde yaptığı açıklamada, ABD'nin İran'ı petrol satışından mahrum bırakma çabalarına işaretle, İran'ın ABD karşısında asla teslim olmayacağını ve İran İslam Cumhuriyetini aydınlık bir geleceğin beklediğini belirtti.

Dünyanın ABD'nin sultası altına geçmeyeceğine vurgu yapan Velayeti, gelecek dünyanın muhakkak çok kutuplu olacağını, Çin ve Rusya gibi büyük güçler ve direniş cephesi ülkeleri dahil İslam ülkeleri ve birleşik Avrupa'nın dünyanın gelecek güçleri olacaklarını kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı ayrıca Ahvaz'daki hain terör saldırısına işaretle, Suudi Arabistan ve BAE'nin ABD'nin talimatı ve İsrail rejiminin planıyla bölgedeki yenilgilerini telafi etmek istediklerini, ancak bunun ters sonuç vereceğini kaydetti.

 



Yeni yorum ekle