Hizbullah Resmen Savaşa Dahil Oldu
ABD-İsrail’in İran’a karşı başlattığı alçak saldırılar ve akabinde İran’ın sert misilleme operasyonlarıyla birlikte, bölgedeki çatışmalar üçüncü gününe girerken karşılıklı saldırılar geniş bir alana yayıldı.
Welayet News - İsrail ordusunun Lübnan’ın doğusundaki Bekaa bölgesi ile güneydeki bazı yerleşimlere yönelik yeni saldırılar başlattığı bildirildi. Yaron kasabasının İsrail’e ait Apache helikopterleri tarafından hedef alındığı aktarıldı. İsrail ordusunun 30’dan fazla sınır bölgesine tahliye uyarısı yaptığı belirtildi.
Hizbullah ise, Hayfa’nın güneyinde İsrail ordusuna ait bir füze savunma noktasını hedef aldığını duyurduğunu açıkladı.
Irak’ta da gerilim tırmandı. ABD’nin Babil vilayetine bağlı Cerf en-Nasr bölgesine üç hava saldırısı düzenlediği öne sürüldü. Bağdat’taki Victoria Askeri Üssü’nün de Iraklı direniş grupları tarafından hedef alındığı bildirildi. Erbil’de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bağlı bir askeri noktanın bombalı İHA ile vurulduğu açıklandı.

Yeni yorum ekle