Ayetullah Arafi, Geçici Liderlik Konseyi’nde 3. Üye Olarak Atandı
Meclis-i Teşhîs-i Maslahat (İslami Devrim’in Fıkıh Uzmanları Konseyi) Sözcüsü Mohsen Dehnavî, yaptığı açıklamada; Ayetullah Arafi’nin Geçici Liderlik Konseyi’ne Şura-i Nigehbân’ın fıkıh üyesi olarak seçildiğini bildirdi.
Welayet News - Açıklamada, İran Anayasası’nın 111. Maddesi gereğince, yeni lider atanana kadar Geçici Liderlik Konseyi’nin oluşacağı ve bu konseyin Cumhurbaşkanı, Yargı Erki Başkanı ve Şura-i Nigehbân fıkıh üyelerinden oluşacağı belirtildi.
Meclis-i Teşhîs-i Maslahat, Ayetullah Arafi‘yi Geçici Liderlik Konseyi’ne üye olarak atadı. Bu adım, liderlik görevine bir süreliğine ara verilmeden devam etmesini sağlamak amacıyla alınmıştır. Aynı zamanda, Meclis-i Hobregân (Uzmanlar Konseyi) en kısa sürede kalıcı lideri seçmekle yükümlü olacaktır.
Bu gelişme, İran’daki siyasi süreçlerin sorunsuz ve kesintisiz bir şekilde devam etmesini sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Yeni yorum ekle