Ahvaz'daki acı olayı gerçekleştiren korkaklara ağır bedel ödeteceğiz

Pt, 24/09/2018 - 16:45

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, savunmasız insanlara saldırının korkakların işi olduğunu belirterek, Ahvaz'daki acı olayı gerçekleştirenlere ağır bedel ödeteceklerini kaydetti.

Welayet News - İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei bugün Endonezya 2018 Asya Oyunları'nda madalya kazanan bir grup sporcuyu kabul ettiği görüşmede, cumartesi günü Ahvaz'da düzenlenen terör saldırısına işaretle,“Alınan raporlara göre, bu alçakça saldırıyı yapanlar Suriye ve Irak’ta zor duruma düştükleri zaman ABD’nin kurtardığı ve Suudier ile BAE tarafından finanse edilenlerdir” dedi.

İmam Hamanei, bu elim olayın bir kez daha İran milletinin iftiharlı ilerleme ve yükselme yolunda birçok düşmanlarının olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

İslam İnkılabı Rehberi ayrıca, Siyonist rejimin temsilcileriyle mücadele etmeye karşı çıkmanın nedenlerine işaretle, İslam Cumhuriyeti'nin devrimin başından itibaren, Siyonist rejim ve Güney Afrika ırkçı rejimini tanımadığını, ancak Güney Afrika'daki ırkçı rejim düştüğünü ve gasıp, yalancı ve ırkçı Siyonist rejimin de düşeceğini belirtti.

İmam Hamanei, İran İslam Cumhuriyeti'nin gasıp rejimin temsilcileriyle yarışmaya katılmayacağını ve geçen yıl Alirıza Kerimi'nin yaptığı gibi bu işin gerçek bir şampiyonluk olduğuna inandığını kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi beyanatının devamında, İranlı kadın ve erkek sporcuların dünya yarışmalarında madalya kazanmalarının hür milletleri sevindirirken, emperyalizm cephesini öfkelendiğini hatırlatarak, emperyalistlerin İran milletinin zaferlerinden öfkeli olduğunu bu nedenle İranlı sporcuların galibiyetinin aslında milletin galibiyeti ve İran düşmanların geniş cephesinin mağlubiyeti anlamına geldiğini söyledi. 

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, İranlı sporcuların bazı yabancı merkezlerce tehdit edilmelerine dikkat çekerek, emperyalizmin normlarına uymanın bir onur kaynağı olmadığını, tehditler ve yanlış ve dayatma normlara teslim olmamak gerektiğini belirtti.

 



Yeni yorum ekle