Pompeo: İran'ın Politikalarında Bir Değişiklik Yok

Pt, 24/09/2018 - 10:53

ABD Dışişleri Bakanı, şimdiye kadar İran'ın politikalarında herhangi bir değişiklik işaretinin görülmediğini ileri sürdü.

Welayet News - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, NBC televizyon kanalına yaptığı açıklamada, İran ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Pompeo röportajda, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve ABD Başkanı Donald Trump'ın BM Genel Kurul Toplantısının kulisinde görüşüp, görüşmeyeceklerine dair bir soru üzerine, Trump'ın her zaman İranlı mevkidaşı ile görüşmekten mutlu olacağını söyledi.

Bununla birlikte Pompeo, şimdiye kadar İran'ın dünya karşısındaki önemli meseleler hakkında değişikliğe gitmesi için hiç istekli olmadığı şekilde davrandığını ileri sürdü.

Trump'ın tavrının Sünnileri Şiilerden daha fazla desteklediğine göre, ABD'nin bu mesajı Müslümanlara göndermeyeceğine dair hangi garantinin olduğuna dair başka bir soru ile ilgili olarak, IŞİD'e değinerek, ABD'nin IŞİD'e karşı sıkı bir politika takip etmiştir.

Pompeo sözlerinin devamında, ABD yönetiminin hedefinin bu ülke halkı için bir tehdit sayılan mezhebe bakmadan vatandaşlarını korumak olduğunu söyledi.

 



Yeni yorum ekle