Lübnanlı alim: Terör saldırıları İran’ı ilkelerinden vaz geçiremez

Pt, 24/09/2018 - 09:57

Lübnanlı ehli sünnet alim ve uluslararası direniş alimleri birliği Başkanı Şeyh Mahir Hammud, İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni sırasında halka yönelik terör saldırısını şiddetle kınadığı açıklamasında, bu tür terör saldırıları İran’ı ilkelerinden vaz geçiremeyeceğini belirtti.

Welayet News - Pazar günü olayla ilgili bir bildiri yayımlayan Şeyh Mahir Hammud, İran İslam Cumhuriyeti son kırk yılda başta Filistin olmak üzere İslam ümmetinin temel meseleleri ve küresel istikbarla mücadele ve İslamî vahdet üzerinde odaklandığını ispat ettiğini kaydetti.

Şeyh Hammud, İran İslam Cumhuriyeti ülkülerinden taviz vermediği için kuşatma, yaptırım ve savaşlara karuz kaldığını, ancak bunların hiç biri İran İslam Cumhuriyeti’ni teslim olmaya veya şimdiye kadar bağlı olduğu ilkelerden vazgeçirmeye gücü yetmediğini vurguladı.

Uluslararası direniş alimleri birliği Başkanı Şeyh Mahir Hammud, İran’a yönelik açık gizli tüm savaşlara karşın İran İslam Cumhuriyeti hedeflerine ulaşması dilediklerini ifade etti.

Lübnan parlamentosu Başkanı Nebih Berri ve bu ülkenin Cumhurbaşkanı Mişel Aun de Ahvaz kentinde düzenlenen hain terör saldırısını kınadıkları açıklamalarında tüm ülkelerin terörün kökünü kurutmak için işberliği yapmaları gerektiğini vurguladı.

Geçen Cumartesi günü İran’ın Ahvaz kentinde kutsal savunma haftası dolaysıyla düzenlenen askeri geçit töreni sırasında eli kanlı teröristler töreni seyreden halkın üzerine ateş açtı, olayda 25 vatandaş şehit düştü, 60’ı aşkın vatandaş da yaralandı.

 



Yeni yorum ekle