'Bağdadi Afganistan'a Gitti' İddiası

Pt, 24/09/2018 - 09:29

Suudi Arabistan'a ait Londra merkezli Şarku'l Avsat gazetesi, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin Afganistan'a gittiğini ileri sürdü.

Welayet News - Gazetenin Pakistanlı güvenlik kaynakları ve 'diğer radikal örgütler'e dayandırdığı haberinde, Bağdadi'nin İran'ın doğu sınırı üzerindeki Zahidan kentinden geçerek Afganistan'a ulaştığı ileri sürüldü.

İddiaya göre Bağdadi, son aylarda IŞİD'in Afganistan'daki kolu Horasan tarafından sık sık bombalı saldırılarla hedef aldığı ve çok sayıda sivilin ve askeri personelin ölümüne neden olduğu Nangarhar bölgesine yerleşti.

Afganistan'ın Pakistan sınırı üzerinde yer alan vilayeti olan Nangarhar, bombalı saldırılar nedeniyle bu yıl ülkenin en ölümcül ve tehlikeli bölgesi olarak kayıtlara geçti.

RUSYA, 'KİMLİĞİ BELİRSİZ HELİKOPTERLER AFGANİSTAN'DAKİ IŞİD MİLİTANLARINA SİLAH TAŞIYOR' DEMİŞTİ

Kısa bir süre önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Afganistan'daki bazı bölge valilerinin aidiyeti belirsiz helikopterlerin militanların bulunduğu noktalara gittiğini bildirdiğini aktarmıştı. Lavrov, NATO ve ABD'nin Afganistan hava sahasının tamamını kontrol ettiğine dikkat çekerek söz konusu tarafların bu helikopterlerden habersiz olmasının imkansız olduğunun altını çizmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise, Afganistan'daki IŞİD militanlarına silah taşıyan aidiyeti belirsiz helikopter tespit edildiğini açıklamıştı.

 



Yeni yorum ekle