Trump'ın Avukatı 'İran Ayaklanması Zirvesi'nde Konuştu: 'Onları Devireceğiz'

Pt, 24/09/2018 - 09:22

ABD Başkanı Donald Trump'ın avukatı Rudy Giuliani, İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı Batı'nın desteklediği muhaliflerin toplantısında konuştu.

Welayet News - "2018 İran Ayaklanması Zirvesi" adı altında düzenlenen toplantıda kürsüye çıkan Giuliani, "Onları ne zaman devireceğimizi bilmiyorum. Birkaç gün, ay ya da birkaç yıl içerisinde olabilir ama bu olacak. Devrilecekler. İran halkının canına tak etti" dedi.

Giuliani, "Yaptırımlar işe yarıyor. (İran) Para biriminin değeri sıfıra doğru ilerliyor... Bunlar başarılı ve, Tanrı'nın izniyle, şiddetsiz bir devrime yol açan koşullar" ifadelerini kullandı.

İranlı muhalif grup İran Halkın Mücahitleri Örgütü (MeK) de Twitter'dan Giuliani'nin yaptığı konuşmadan bir bölümünü paylaştı. 

Örgütün Twitter'dan yaptığı paylaşımda Giuliani'nin Halkın Mücahitleri örgütünü özel olarak övdüğü, "Siz, İran halkı ve Halkın Mücahitleri destekçileri, protestoları canlı tutuyorsunuz. Sizin desteğiniz, sizin yaptığınız iş... Biliyoruz ki İran'da güçlü bir etkiye sahipsiniz. Eğer şüphesi olan varsa, neden İran rejimi sizi öldürmeyi bu kadar istiyor" dediği öne sürüldü.

Rudy Giuliani'nin İran asıllı Amerikalıların düzenlediği New York'taki etkinlikte yaptığı sert konuşmanın, İran'ın Ahvaz kentindeki askeri törene gerçekleştirilen ve 24 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla aynı gün gelmesi de dikkat çekti.

Giuliani geçtiğimiz Mayıs ayında Washington'da gerçekleşen "İran Demokrasi ve İnsan Hakları için Özgürlük Toplantısı" başlıklı benzeri bir toplantıda konuşmuş,  İran yönetiminin devrilmesinin "İsrail-Filistin anlaşmasından daha önemli" olduğunu savunmuştu. Washington'daki etkinlik de MeK yani Halkın Mücahitleri Örgütü tarafından düzenlenmişti.

Giuliani, Saddam Hüseyin adına da çalışan ve binlerce İranlıyı öldüren MeK adına çalıştığını ve gruptan para aldığını gizlemiyor.

2012 yılında ABD Dışişleri Bakanlığı'nın "Yabancı Terör Örgütleri" listesinden çıkartılan MeK'in, Giuliani'ye grup adına lobicilik yapması ve örgütün etkinliklerine katılması için on binlerce dolar para verdiği kaydediliyor.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle