Sudan, Arap Koalisyonundan Çıkacak Mı?

Pa, 23/09/2018 - 09:05

Arap basınında Sudan'ın, Yemen'e saldırmak için Suudi Arabistan tarafından kurulan Arap Koalisyonundan çıktığına dair haberler çıkmıştı.

Welayet News - Arap Basınında çıkan haberlerle ilgili Sudan'dan açıklama geldi. Yemen'de Sudanlı askerlerden oluşan El Hazm Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hafız El Hac, Arap basınında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Tuğgeneral El Hac, basında yer alan "Sudan Arap Koalisyonundan ayrıldı" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Sudanlı Komutan, Sudan askerinin halkın iradesiyle Arap Koalisyonunda yer aldığını iddia ederek, koalisyondaki görevlerinin devam ettiğini söyledi.

El Hazm Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hafız El Hac, Yemen'in Arap aleminin bir parçası haline gelene kadar Sudanlı askerlerin Mansur Hadiyi destekleyeceğini ve Arap Koalisyonunun içinde kalacağını belirtti.

Sudan Savunma Bakanı Ali Salim, Mayıs ayında yaptığı açıklamada, Savunma Bakanlığı'nın Sudan askerlerinin Arap Koalisyonunda bulunmasını değerlendirdiğini açıklamıştı.

Ali Salim'in açıklaması sonrası Sudan'ın Arap Koalisyonunda çıkması bekleniyordu, fakat Hartum yönetimi Sudan'ın Arap Koalisyonunda kalmasına karar vermişti.

Sudan askeri güçlerinin Yemen'de büyük kayıp vermesi ülkedeki siyasi partileri harekete geçirmişti.

Sudan siyasi partileri askerlerin Yemen'den geri çekilmesini talep etmişti.

Sudan askeri kuvvetleri, Arap Koalisyonunda kritik bir role sahip olduğu belirtiliyor. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, bilhassa kritik bölgelerde Sudan askerlerini sahaya sürdüğü biliniyor.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Sudan askerlerini özellikle Yemen’in kıyı ve güney bölgelerinde sahada aktif olarak kullanıyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle