General Şikarçi: Ahvaz’daki terör olayını iki ülke organize etti

Ct, 22/09/2018 - 23:32

İran Silahlı Kuvvetleri sözcüsü General Ebulfazl Şikarçi, Ahvaz kentinde bugün askeri geçit töreni sırasında terör eylemi yapılan olayın faillerinin Fars Körfezine kıyısı olan iki ülkede organize edildiklerini söyledi.

Welayet News - General Şikarçi, IRNA’ya yaptığı açıklamada, terör olayını 4 teröristin gerçekleştirdiğini bunların Amerika ve Siyonist rejim gizli servislerine bağlı olduklarını, iki Fars Körfezi ülkesi tarafından mali ve silah desteği aldıklarını bu ülkelerde eğitilip organize olduklarını söyledi.

General Şikarçi, ilk değerlendirmelere göre, teröristler silahlarını geçen günlerde ülkeye soktuklarını ve geçit töreninin yapılacağı yerin yakınlarında sakladıklarını belirterek, ‘’Terör olayı 4 terörist tarafından gerçekleşti. Teröristler silahlarla halkı ve törene katılanları taradılar, Olay yerinde bulunan güçler tarafında anında açılan ateşe karşılık verildi ve 4 teröristten 3’ü olay yerinde etkisiz hale geldi ve yaralanıp hastaneye kaldırılan 4. Terörist de hastanede öldü’’ dedi.

General Şikarçi teröristlerin IŞİD üyesi olmadıklarını, iki Fars Körfezi ülkesi tarafından organize edilip, eğitilen ve ülkeye sokulan kişiler olduklarını söyledi.

General Şikarçi, İran’ın kendisinin terör kurbanı bir ülke olduğunu ve bugüne kadar terörle mücadelede 17 bin kurban verdiğini söyledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle