İsrail istedi AB kabul etti: İran Devrim Muhafızları terör listesine alındı
Avrupa Birliği (AB), İran Devrim Muhafızları’nı ‘terör örgütü’ ilan etti. Kallas, X’teki sosyal medya platformu hesabından mesaj paylaştı. İran ordusundan yanıt geldi, karar, ‘sorumsuz ve kötü niyetli’ olarak tanımlandı.
Welayet News - AB dış politika şefi Kaja Kallas, AB dışişleri bakanlarının İran’ın İslam Devrim Muhafızları Ordusu’nu “terör örgütü” listesine alma konusunda anlaşıldığını söyledi.
Kallas, paylaşımında “AB dışişleri bakanları İran Devrim Muhafızlarını bir terör örgütü olarak ilan etme konusunda kararlı bir adım attı” ifadelerini kullandı.
Karar, AB’ye üye ülkelerin dışişleri bakanları toplantısı sonrasında açıklandı.
Kallas, X’te yaptığı paylaşımda “Baskı karşılıksız bırakılamaz” ifadelerini kullandı.
Brüksel’de düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada Kallas, İran Devrim Muhafızlarının terör listesine alınmasına ilişkin, “Bu onları El Kaide, Hamas ve IŞİD ile aynı konuma getirecektir. Terörist gibi davranırsanız, terörist gibi muamele görmelisiniz” diye konuşmuştu.
İran Devrim Muhafızları, ABD tarafından 2019’da ‘yabancı terör örgütleri’ listesine alınmıştı.
İran’dan yanıt: Mantıksız ve kötü niyetli
İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmayı, ‘İran ordusunun bir parçası olan Devrim Muhafızları Ordusu’nun’ Avrupa Birliği tarafından ‘terör örgütü’ olarak tanımlanmasına ilişkin bir açıklama yayımladı.
Açıklamada, AB’nin bu adımı ‘mantıksız, sorumsuz ve kötü niyetli’ olarak nitelendirilirken, kararın ‘Amerika Birleşik Devletleri ile Siyonist (İsrail) rejiminin hegemonik ve insanlık dışı politikalarına koşulsuz itaat edilerek alındığını’ ifade etti.

Yeni yorum ekle