El-Kâbi: İran’a Yönelik Bir Saldırı Tüm Batı Asya’yı Ateşe Verir
Irak Neceba Hareketi Genel Sekreteri, ABD ve Siyonist rejimin İran’a yönelik herhangi bir askeri saldırısının Batı Asya bölgesinin tamamının ateşe verilmesi anlamına geleceğini vurguladı.
Welayet News - Irak Neceba Hareketi Genel Sekreteri Ekrem el-Kâbi, ABD Başkanı’nın Irak’ta kurulacak gelecekteki hükümete ilişkin müdahaleci açıklamalarına tepki göstererek, zamanın suçluları tarafından ülke egemenliğinin bu şekilde sürekli ihlal edilmesine karşı sessiz kalınamayacağını ve onların Irak’ın iç işlerine müdahale etmelerine izin verilemeyeceğini söyledi.
El-Kâbi şu ifadelerde bulundu: “Kulaklarımız, barış ve insanlık cahili düşmanın yani Trump ve çetesinin çıkardığı bu uyumsuz seslerden tiksinmiştir.
Bazen, nasıl bakarsanız bakın, bayağılığın ve saçmalığın ta kendisi olan bir esrar satıcısı, ülkedeki ekonomik, güvenlik ve siyasi eylemler için şartlar dikte etmek ve ilkeler dayatmak üzere ortaya çıkar.”
Nuceba Hareketi Genel Sekreteri, ABD yetkililerinin müdahalelerini eleştirerek şunları söyledi: “Bazen kötülük elçiliğinin maslahatgüzarının sesi yükseliyor, ülke için yol haritası çiziyor, kırmızı ve yeşil çizgiler belirliyor ve bazen de o delinin Suriye’deki temsilcisi Irak’ın işleri hakkında konuşup talimatlar yayımlıyor.
Eğer bunları saymaya devam etseydik söz uzayıp giderdi. Sanki Irak onların elinde istedikleri gibi yoğurdukları bir hamurmuş gibi! O halde hangi egemenlikten söz ediyorsunuz? Hangi özgürlüğü ilan ediyorsunuz?!”
El-Kâbi, Irak’taki işgalci güçler hakkında da şunları söyledi: “Yaklaşık bir buçuk yıldır medya defalarca, işgalci güçlerin görevlerinin danışmanlık görevine dönüştürüldüğüne veya Amerikan güçlerinin Irak’tan çekildiğine ve Aynü’l Esed, Viktorya ve Ortak Komutanlık üslerinin boşaltılarak Harir Üssü ve Erbil Havalimanı’na taşındığına dair resmi açıklamalar yayımlıyor. Bu haberler defalarca tekrarlandı ancak güven verici değildir. Özellikle işgalci NATO güçlerinin Amerikan güçlerinin yerini aldığına dair bilgiler bulunduğu için bunun araştırılması gerekmektedir.
Direniş, yabancı askeri güçler arasında hiçbir ayrım yapmamaktadır. İster Amerikan güçleri olsun ister başka yabancı güçler, hepsi bizim için meşru hedef olmaya devam etmektedir.”
El-Kâbi, ABD ve Siyonistlerin İran’a yönelik saldırıları ve müdahaleleri hakkında da şunları söyledi: “Irak halkı, asil ve onurlu aşiret halkı, zor zamanlarda Irak’ın yanında duran, terörizm ve tekfircilikle mücadelede kanlarını feda eden dostlarına yönelik saldırıları sadece izleyen seyirciler olmayacaktır.
Bu nedenle İran’a verilen bu destekleyici tutumlar, temel ve merkezi duruşlarla birlikte olacaktır. ABD ve Siyonist rejim tarafından İran’a yönelik herhangi bir saldırı, Batı Asya bölgesinin tamamının askerlerinin ve üslerinin ayakları altında alev alması anlamına gelir. Bu yüzden kendi mezarlarını hazırlamalıdırlar. Çünkü bu savaş başlarsa, onu başlatan taraf mutlaka bitiren taraf olmayacaktır. Bunun intikamı nesilden nesile aktarılacak, ülkelerinize ve evlerinize kadar uzanacak ve hiç kimse bundan kurtulamayacaktır.”

Yeni yorum ekle