El Amiri: Başbakan Adayı Olmayacağım

Ct, 22/09/2018 - 08:31

El Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi El-Amiri, Başbakan Adayı Olmayacağını resmen açıkladı.

Welayet News - El Amiri: Başlangıçtan beri bizim görüşümüz, hükümetin programında başbakanlık için bir aday olmadığı yönündeydi.

El Fetih Koalisyonu Başkanı; bugün, merciiyet makamını kararım hakkında bilgilendirdikten sonra, başbakan adaylığından çekildiğimi milletin önünde resmen ilan ediyorum. Biz merciiyet makamının tavsiyeleri doğrultusunda başkalarına fırsat sağlamak için adaylığımızdan vazgeçiyoruz.

Hadi El Amiri, savaş meydanlarında olduğumuz gibi, milletin haklarının inşası ve savunmasında da yer almaya devam edeceğiz, dedi.

El Amiri, koalisyonla (El Bena) olan irtibatında, şimdiki zamanın gruplar ve partiler arasında bir çatışma zamanı olmadığına inanıyorum, dedi.

El Bena Koalisyonu başkanı, bugünkü mesele tarafların değil milletin meselesidir vurgusunda bulundu.

El Amiri, El Meyadin ve El Fırat raporlarına göre, El Amiri, bizim kararımız en baştan meclis ve yönetim kurulu başkanının getirilmesi anlayışıydı dedi.

Hadi El Amiri, en kısa sürede bir Cumhurbaşkanı seçeceklerini belirtti.

El Amiri, Irak halkının, Amerika baskıları ve Arap ülkelerinin dolarları karşısında Arap Körfezi'nin yanında olacaklarını söyleyerek, başbakanlık görevini yerine getirmesi için herkesin onayladığı bir kişinin seçilmesi gerektiğini ve böylelikle bu kişinin görevini başarıyla yerine getirebileceğini söyledi.

Siyasi bir anlaşma ve kamu çıkarlarında hiçbir kişisel çıkar olmadığını, El Bena koalisyonunun kabilecilik hendeğinden geçtiğini ve Kürtlere esneklik sağlandığının altını çizdi.

Tags: 


Yeni yorum ekle