İsrailli bakandan Bakü'de 'Türkiye' mesajı: 'İlişkilerde daha iyi bir geleceğe ulaşacağımızı umuyorum’
İsrail Dışişleri Bakanı Saar, Türkiye ile normalleşmeye gerek duymadıklarını, zaten ilişkilerin mevcut olduğunu söyledi. Saar geçen ay iki ülke arasında bir mekanizma oluşturulması için üst düzey bir toplantı yapıldığını da duyurdu.
Welayet News - İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar Azerbaycan’a düzenlediği resmi ziyarette Türkiye ile ilişkileri “daha da kötüleştirme” niyetinde olmadıklarını belirtti, ilişkilerde “daha iyi bir geleceğe” ulaşılacağını umduğunu söyledi.
Azerbaycan’ın APA haber ajansına konuşan Saar "Türkiye'ye gelince, geçmişte çok iyi ilişkilerimiz vardı, ancak son on yıllarda bu ilişkilerin kötüleştiğini gördük. Dolayısıyla, Türkiye ile normalleşmeye gerek yok, çünkü Türkiye ile ilişkilerimiz mevcut” dedi.
'İlişkilerimizi daha da kötüleştirmeye niyetimiz yok'
Saar “On yıllardır Türkiye ile diplomatik ilişkilerimiz var. Ancak ne yazık ki, ilişkiler son zamanlarda kötüleşti, bu onların tercihiydi. Herkes bunun nedenleri hakkında spekülasyon yapabilir, ancak ben bu röportajda nedenler hakkında spekülasyon yapmayacağım, bu sadece bir gerçek. Türkiye ile ilişkilerimizi zaten olduğundan daha da kötüleştirmek gibi bir niyetimiz yok” ifadesini kullandı.
İsrail ile Türkiye arasında bir ay önce toplantı yapılmış
İsrailli bakan kriz durumlarında kullanılabilecek bir iletişim mekanizması oluşturmak üzere yaklaşık bir ay önce iki ülkeden yetkililerin bir araya geldiği bir toplantı yapıldığını ifade etti.
Saar “Yaklaşık bir ay önce, bu tür durumlarda faydalı olacak bir mekanizma oluşturmak için her iki taraftan üst düzey yetkililerin katıldığı bir toplantı yapıldı” dedi.
'Azerbaycan geçmişte onlara bizden mesajlar iletti'
Azerbaycan’ın İsrail ile Türkiye arasındaki temaslarda aracı olmasıyla ilgili konuşan Saar bunun son zamanlarda ortadan kalktığını öne sürdü.
Saar şöyle konuştu: “Azerbaycan’a gelince, geçmişte meslektaşım, Azerbaycan Dışişleri Bakanı, onlara bizden bazı mesajlar iletti, ancak son zamanlarda bu ortadan kalktı. Türkiye ile ilişkilerimizde farklı, daha iyi bir geleceğe ulaşacağımızı umuyorum, ancak bu tamamen Türk tarafına bağlı.”

Yeni yorum ekle