Aşura yas merasimi İmam Hamanei’nin katılımı ile düzenlendi

Per, 20/09/2018 - 11:38

Ehlibeyt imamlarından cennet gençlerin efendisi Hz. İmam Hüseyin’in -as- şehadeti nedeni ile düzenlenen yas merasimi, İslam inkılabı rehberi ve mülki ve askeri yetkilileri ve binlerce ehlibeyt aşığının katılımı ile dün akşam İmam Humeyni –ra- hüseyniyesinde düzenlendi.

Welayet News - Törende Hüccetülislam Âli, Kerbela olayının azametine işaretle, Hz. Seyyedüşuheda’nın -as- imanı, o hazretin Aşura gününde en sakin kişi olduğu ve yaşananların zerre kadar o  hazreti endişelendiremeyecek  kadar muazzam ve güçlü olduğunu belirtti.
Hüccetülislam Âli ayrıca, “ tevhidi bakış açısında yenilgi ve umutsuzluk yoktur, nitekim kutsal savunma döneminde İranlı mücadeleciler yüce Allah’a tevekkül ile ilahi zaferi kazanmak için büyük çaba harcadıklarını, günümüzde de ekonomi sorunları aşma ve düşmanın hilelerine karşı zafer kazanma parolasının yine bu inanç ve tutum olduğunu söyledi.
Salı akşamı da Hüseyni Tasua yas merasimi İslam inkılabı rehberi İmam Hamenei, askeri ve mülki yetkililer ile ehlibeyt aşığı binlercesinin katılımı ile İmam Humeyni –ra- hüseyniyesinde düzenlenmişti.
Bugün hk 10  muharrem 1440, İmam Hüseyin -as- ile sadık arkadaşlarının hk 61 yılında Kerbela çölünde 57 yaşına şehadeti yıldönümüdür.



Yeni yorum ekle