Almanya iç istihbarat başkanı görevden alındı

Sa, 18/09/2018 - 23:49

Almanya'da, iç istihbarat servisinin başkanı Hans-Georg Maassen görevden alındı. Hükümet, Maassen'şn İçişleri Bakanlığı'nda görev yapacağını açıkladı.

Welayet News - Almanya’nın iç istihbarat örgütü Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın başkanı Hans-Georg Maassen görevden alındı. Maassen, göçmen karşıtı protestolar düzenleyen ırkçı gruplara karşı yetersiz kalmakla eşleştiriliyordu.

Almanya’da Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) Başkanı Hans-Georg Maassen, görevden alındı. Almanya hükümeti, Maassen’in İçişleri Bakanlığı’nda üst düzey yetkili olarak görev yapacağını açıkladı.

Alman medya yorumcuları, kararı “durumu kurtarma”ya yönelik bir adım olarak değerlendirdi.

NE OLMUŞTU?

Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen, Chemnitz’de yaşanan olaylar ve mültecilere yönelik saldırılar hakkındaki açıklamalarının ardından tepki görmüştü. Göçmen karşıtı sağcılar, Chemnitz’de bir Alman’ın Suriye ve Iraklı iki zanlı tarafından öldürülmesinin gösteriler düzenlemişti.

Maassen, sağcıların “göçmen ve sığınmacılara yönelik sürek avı” yapmadığını ve sosyal medyada yayınlanan görüntülerin Chemnitz’deki olaylara ait olmadığı yönünde açıklama yapmıştı. Savcılıktan yapılan açıklamada ise görüntülerin sahte olduğu yönünde bir kanıt olmadığı belirtilmişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle