Beyaz Saray önünde protesto: Petrol için savaşa hayır

Pa, 04/01/2026 - 08:41

ABD’nin Venezuela’ya yönelik saldırıları ve Devlet Başkanı Nicolás Maduro ile eşi Cilia Adela Flores’in kaçırılarak ABD’ye götürülmesi, Washington’da protesto edildi.

Welayet News  - Aktivistler, pazar günü Beyaz Saray önünde düzenlenen gösteride ABD’nin yeni bir savaşa sürüklendiğini savunarak Başkan Donald Trump’ın politikalarına tepki gösterdi.

Göstericiler, “Venezuela’dan ellerinizi çekin”, “ABD Karayipler’den defol”, “Para halkın ihtiyaçlarına, savaşlara değil”, “Petrol için kan dökülmesin” ve “ABD’nin Venezuela’daki savaşına hayır” yazılı pankartlar taşıdı. Protesto boyunca “Savaşlara hayır” ve “Venezuela’ya saldırıya hayır” sloganları atıldı.

Gösteriye katılan El Salvador kökenli ABD vatandaşı Tony J., ABD’nin Venezuela’ya yönelik askeri hamlesini sert sözlerle eleştirdi. Tony J., “40 yıldır ABD’de yaşıyorum ve iç savaşın insanlara neler yaptığını çok iyi biliyorum. Bunun Venezuela’da yaşanmasını istemiyoruz” dedi. Taşıdığı pankartta “Petrol ABD’ye, kan Venezuela’ya” ifadelerinin yer aldığını belirten Tony J., “Tam olarak yaşanacak senaryo budur” diye konuştu.

“ANSWER Koalisyonu” üyesi Morgan da protestonun, ABD’nin Venezuela’ya yönelik saldırısına karşı düzenlendiğini belirtti. Morgan, “Bu saldırı yasa dışıdır. Bu, uyuşturucular ya da demokrasi için yapılan bir savaş değil; bu açıkça petrol için yürütülen bir savaştır” dedi. Trump’ın, ABD’li petrol şirketlerinin Venezuela’da faaliyet göstermesini istediğini açıkça dile getirdiğini savundu.

Morgan, söz konusu savaşın ABD’li şirketlerin çıkarına olduğunu, ancak ne ABD halkının ne de Venezuela halkının yararına olmadığını ifade etti. Morgan, “Bu hükümet zenginler ve gücü elinde bulunduranlar için çalışıyor. Venezuela halkı ise hem yaptırımlar hem de savaş tehdidi altında zaten büyük acılar çekiyor” diye konuştu.



Yeni yorum ekle