Suudi Askerler, Mescit Ve Hüseyniyelere Saldırdı

Pa, 16/09/2018 - 00:14

Haber kaynakları, Suudi askerlerin ülkenin doğusundaki Mescit ve Hüseyniyelere baskın düzenlediğini duyurdu.

Welayet News - Muharrem ayını ve Hüsyni (a.s) matem merasimleri başlarken Suudi askerler her yılki gibi bu kez da ülkenin doğusunda yer alan Katif'teki Mescit ve Hüseyniyeler baskın düzenliyor.

Yerel kaynaklar, zırhlı araçlarla desteklenen ve silah taşıyan Suudi askerler, ülkede Şii halkın yaşadığı bölgelere baskın düzenleyerek, burada kısıtlama yapmaya devam ettiklerini bildiriyor.

El Ahd'in haberine göre, Suudi polisine bağlı özel birlikler, Katif'te el Kadih bölgesindeki Hüsyni matem merasimlerinin düzenlendiği çadırlar, mescitler ve Hüseyniyeler'e baksın düzenleyerek, insanlara, çadır ve matem yerlerindeki eşyalar ve malzemelere saldırıp, bu yerleri yerle bir ettiler.

Suudi rejim bu insanlık dışı girişimleriyle Katif, Ehsa ve diğer bölgelerde Ehl-i Beyt -as- mensuplarının tüm din ve kulluk simgelerinden intikam almaya çalışıyor.

Kadih bölgesine ait görüntüler, Suudi yönetimin İmam Hüseyin (a.s) için her türlü matem merasimini bastırma noktasındaki vahşiliğin tavan yaptığını gösteriyor.



Yeni yorum ekle