Reuters: Türkiye İdlib'e silah sevkıyatını artırdı

Çar, 12/09/2018 - 16:22

Reuters'a konuşan ÖSO komutanları: Tahran zirvesinde anlaşma sağlanamaması sonrası Türkiye İdlib'e silah desteğini artırdı. Son günlerde GRAD roketleri dahil çok sayıda silah tedarik edildi. Türkler, isyancıların Suriye ordusuna karşı uzun süre dayanmasına yetecek miktarda silahı olmasını sağlama alıyor.

Welayet News - Türkiye’nin, Suriye ordusu ile Rusya’nın beklenen operasyonuna karşı İdlib’deki silahlı isyancılara silah tedarikini son günlerde artırdığı öne sürüldü. İddiaya göre, silahlı isyancıların operasyona karşı koyması için çok sayıda silah gönderilirken, sahada askeri destek de vaat edildi.

‘TAHRAN ZİRVESİNDEN SONRA SEVKIYAT ARTTI’

Reuters ajansı haberini, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) üst düzey mensuplarına ve bazı isyancılara dayandırdı. Ajansa konuşan üst düzey ÖSO yetkilileri, ‘geçen haftaki Tahran zirvesinde İdlib konusunda anlaşma sağlanamaması sonrası, Türkiye’nin İdlib ve çevresindeki isyancılara yeni askeri yardım gönderdiğini’ öne sürdü.

‘SON GÜNLERDE ÇOK SİLAH GELDİ, GRAD ROKETLERİ DE VAR’

Bir ÖSO komutanı, “Uzun, sürüncemeli bir savaş için Türkiye’nin tam askeri desteğini vaat ettiler” dedi. Üst düzey Türk yetkililerle son günlerde yapılan görüşmelere dair bilgi sahibi olduğunu söyleyen ÖSO komutanı, ‘son günlerde Suriye’ye büyük miktarlarda giren silahların arasında mühimmat ve GRAD roketleri bulunduğunu’ savundu. Komutan, “Bu silah tedariki ve mühimmat savaşın uzamasını sağlayacak ve bir yıpratma savaşında tedarikimizin bitmemesini garanti altına alacak” dedi.

‘UZUN SÜRE DAYANMALARI AMAÇLANIYOR’

Reuters’ın konuştuğu ikinci bir komutan ise isyancılar için “Yeni mühimmat sevkıyatı alıyorlar, mühimmattan başka şeye de ihtiyaçları yok. Türkler, onların uzun süre dayanmalarına yetecek miktarda silahı olmasını sağlama alıyor” iddiasında bulundu.

‘HALEP’TEN MİLİTAN KAYDIRILIYOR’

Bir diğer iddia da, Suriye’de Türkiye’nin desteğiyle Halep’in kuzeyinde kurulduğu belirtilen ‘Ulusal Ordu’ ile ilgili. Haberde, ÖSO gruplarından oluşan Ulusal Ordu’nun üye sayısının şu an 30 bine yaklaştığı belirtildi. İki ÖSO komutanı ise ‘Türkiye’nin, bu gücün büyük kısmının İdlib cephe hattına doğru harekete geçmesi talimatı verdiğini’ öne sürdü.

‘TÜRK YETKİLİLER YANIT VERMEDİ’

Reuters’ın kaynakları, ‘Rusya’nın Suriye ordusunun topyekûn bir saldırı düzenlemesini engellemesi halinde, Türkiye’nin de cihatçılara karşı güçlü önlemler almayı vaat ettiğini’ söyledi. Ajans, haberle ilgili sorularına Türk yetkililerden yanıt alamadığını da ekledi.

 



Yeni yorum ekle