Rusya: Kimyasal yalanı kurgulamak için film ekipleri İdlib’e gitti

Çar, 12/09/2018 - 16:13

Rusya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Suriye ordusunun sivillere yönelik kimyasal saldırı düzenlediği iddiasını yaymak amacıyla kimyasal saldırı mizanseni kurgulamak üzere ABD ve Ortadoğu ülkelerinden televizyon ekipleri İdlib’e gitti.

Welayet News - Rus Savunma Bakanlığı'nın Suriye'deki Karşıt Taraflı Mutabakat Merkezi’nden, basına verilen demeçte birkaç Ortadoğu televizyon kanalından ekiplerin İdlib’e bir “kimyasal saldırı” kurgulamak için gittiği, “önde gelen bir ABD haber kanalı”nın da bu kurguyu yayınlamak için orada bulunduğu bildirildi.

Açıklamada "İdlib Eyaleti sakinlerinin ilettiği bilgilere göre, şu anda Suriye ordusunun sivillere karşı kimyasal silah kullandığı yalanını sahtekar bir şekilde yaymak için birçok Orta Doğu TV kanalından film ekibi ve aynı zamanda önde gelen ABD haber kanalının bölgesel şubesi bu sabah çekimler için Cisr eş-Şuğur’a geldi.” denildi.

Ağustos ayı sonlarında, Rusya Savunma Bakanlığı, militanların İdlib Eyaleti'ne kimyasal silah saldırısı düzenlemek ve Suriye hükümetini suçlamak için İngiliz istihbarat teşkilatlarıyla birlikte hazırlık yaptığını açıklamıştı. Bakanlık daha sonra ABD önderliğindeki Batı koalisyonunun bu provokasyonu Suriye hükümet tesislerine yönelik yeni bir saldırı düzenlemek için bir bahane olarak kullanmayı planladığını belirtti.

ABD halihazırda güçlerini Suriye'ye yönlendiriyor. Bakanlığa göre, Ağustos ayı sonlarında Basra Körfezi'ne gelen USS Sullivans, 56 seyir füzesi ile silahlanmışken, ABD'nin 24 havadan karaya uzak füze ile donatılmış bir B1-B bombardıman uçağı Katar'daki Al Udeid ABD hava üssüne taşındı. 

 



Yeni yorum ekle