Almanya'dan Suriye Konusunda Geri Adım

Çar, 12/09/2018 - 13:00

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Alman ordusunun Suriye’ye muhtemel saldırıya katılmasına ihtimal vermediğini açıkladı.

Welayet News - Amerika ve müttefiklerinin Suriye’ye kimyasal silah bahanesi ile muhtemel saldırıları hakkında konuşan Alman Bakan Maas, Alman güçlerin Suriye’ye muhtemel saldırıya katılması konusunu anayasayı ve uluslararası yasaları gözeterek değerlendireceklerini belirtti.

Almanya parlamentosu Salı günü bir rapor yayımlayarak Almanya ordusunun Suriye’ye muhtemel saldırıya katılması Almanya anayasına aykırı olacağını açıklamıştı. Raporda Almanya ordusunun kimyasal silah bahanesi ile Suriye’ye karşı muhtemel operasyona katılması bu ülkenin anayasası ve uluslararası yasalara aykırı olduğu vurgulandı.

Almanya’nın sosyal demokrat partisi de bu operasyona katılmaya karşı çıktı.

Rusya Savunma Bakanlığı 25 Ağustos 2018’de Amerika, Britanya ve Fransa şer üçgeni Suriye’de teröristlere kimyasal silahla saldırı düzenleterek suçu Suriye ordusunun üzerine yıkmaya ve böylece bu ülkeye saldırmaya çalıştıklarını ifşa etmişti.

Söz konusu şer üçgeni bundan önce geçen Nisan ayında benzer bir senaryoyu uygulayarak Suriye’ye füze saldırısı düzenledi.

Amerika Suriye ordusunun İdlib eyaletini teröristlerden temizleyerek Amerika ve müttefiklerinin desteklediği teröristlerin Suriye’deki varlığına son vermesinden endişe ediyor.

 



Yeni yorum ekle