Siyonist Rejim Filistinli Liderlerin Cenazesini Teslim Etmeyecek

Ct, 11/10/2025 - 07:00

İsrail, Mervan Bergusi, Yahya Sinvar ve kardeşi Muhammed Sinvar’ın cenazelerini teslim etmeyecek.

Welayet News  - Siyonist İsrail ve Hamas, Mısır’ın Şarm el Şeyh kentinde arabulucular (Katar, Mısır, Türkiye ve ABD) aracılığıyla Gazze planının ilk aşaması olan ateşkes üzerinde anlaşmaya vardı. Duyuruyu yapan Trump, bu adımı büyük bir başarı olarak nitelendirdi.

Siyonist İsrail hükümeti dün akşam Gazze’de ateşkes ve esir değişimi anlaşmasının ilk aşamasını oylayarak onayladı.

Anlaşma kapsamında İsrail tarafı, Filistinli tutukluların listesi ve İsrail tarafından serbest bırakılacakların isimleri hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi.

Bergusi Ve Sinvar Korkusu

Siyonist İsrail hükümet sözcüsü, El Fetih’in önde gelen liderlerinden Mervan Bargusi’nin serbest bırakılanlar arasında yer almayacağını ifade etti.

Öte yandan İsrail resmi yayın kuruluşuna göre, İsrailli kaynaklar Hamas’ın eski lideri Yahya Sinvar ve geçen Mayıs ayında öldürülen kardeşi Muhammed Sinvar’ın cenazelerinin takas anlaşmasına dahil edilmeyeceğini doğruladı.

Geri Çekilme Cuma Günü, Rehine Teslimi Pazartesi Günü

Siyonist İsrail güçlerinin Cuma günü Gazze Şeridi’nin bazı bölgelerinden çekilmeye başlamasının ardından Hamas’ın Pazartesi günü hayatta olan tüm İsrailli rehineleri teslim edeceği neredeyse kesinleşti.

Hamas, İsrail’in Cuma günü Gazze’deki ana şehirlerden çekilmesi gerektiğini açıkça ifade etti. Hamas, “Rehinelerin ve mahkûmların değişimi ancak ateşkes ve aşırı kalabalık şehirlerden çekilmenin ardından başlayacaktır” diye ekledi.

Hareket ayrıca ABD Başkanı Donald Trump’ın Çarşamba akşamı açıkladığı anlaşma kapsamında “250 müebbet mahkumunun İsrail tarafından serbest bırakılacağını” açıkladı.

Hamas, “anlaşmanın Gazze Şeridi’ne yardım girişi için beş kapının açılmasını öngördüğünü” kaydetti.

Hareket, “Amerika ve arabuluculardan İsrail’in saldırılara geri dönmeyeceğine dair garantiler” aldığını doğruladı.

En Az 67 Bin Şehit

Birçok Batılı ve Arap ülke, Filistin Gazze Şeridi’nin büyük bölümünü enkaza çeviren ve yüz binlerce insanı birden fazla kez yerlerinden eden iki yıllık soykırım savaşının sona ermesinin önünü açan anlaşmayı memnuniyetle karşıladı.

Gazze’deki sağlık kuruluşlarının tahminlerine göre savaş 67,000’den fazla Filistinlinin ölümüne neden oldu. Ancak kayıp olarak bildirilenler ve enkazların altında kalanlarla birlikte bu sayının çok daha fazla olduğu ifade ediliyor.



Yeni yorum ekle