İsrail Gazze'ye gitmeye çalışan Sumud Filosu'na müdahale etti, onlarca aktivist gözaltında
Siyonist İsrail donanması, Gazze'ye yardım götürmek için Doğu Akdeniz'de ilerleyen Küresel Sumud Filosu'ndaki (GSF) 10'dan fazla gemiyi durdurdu ve Greta Thunberg'in de aralarında bulunduğu onlarca aktivisti gözaltına aldı.
Welayet News - İsrail'in ablukasını kırmak ve yardım ulaştırmak için Gazze'ye doğru hareket eden Küresel Sumud Filosu Gazze'ye doğru ilerleyişini sürdürürken İsrail donanması filodaki gemilere 1 Ekim'de saldırmaya başladı.
Filoya yanaşan İsrail donanması unsurları 19 gemiye saldırdı.
Küresel Sumud Filosu son bir tekne kalsa bile Gazze'ye ilerleyişlerini sürdüreceklerini duyurdu.
Özellikle tıbbi yardım malzemeleri olmak üzere çok miktarda insani yardım bulunan filodaki diğer gemilerin ablukayı kırmak için Gazze Şeridi kıyılarına doğru seyri sürerken, dünyanın dört bir yanında çok sayıda kişi İsrail'i protesto etmek için sokağa çıktı.
Gemilerin "yüksek riskli" bölgeye giriş yapmasının ardından İtalya ve Yunanistan Dışişleri Bakanları ortak bir açıklama yayınlayarak filodakilere de taşıdıkları yardımları ulaştırmak için alternatif yolu tercih etme çağrısı yaptı. Donanma gemisi bir noktaya kadar filoya eşlik eden İspanya ise "yüksek riskli" bölgeye giriş yapamayacaklarını, burada müdahale olduğu takdirde filoyu koruyamayacaklarını kaydetmişti.
Yeni yorum ekle