İran'dan ABD'nin UCM’ye yönelik tehdidine tepki: Amerika devletinin küstahlığı sınır tanımıyor

Sa, 11/09/2018 - 18:04

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, “Amerika’nın Uluslararası Ceza Mahkemesi yargıçlarını dahi kendi mahkemelerinde soruşturma açmakla tehdit etmesi, Amerika rejiminin küstahlıkta sınır tanımadığını gösteriyor” dedi.

Welayet News - İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika’nın Uluslararası Ceza Mahkemesi yargıçlarını dahi kendi mahkemelerinde soruşturma açmakla tehdit edecek kadar ileri giderek küstahlıkta sınır tanımadığını vurguladı.

Cevad Zarif, bugün twitter sayfasından yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi: “Amerika UCM’yi yaptırımla, hatta yargıçlarını Amerika mahkemelerinde soruşturma açmakla tehdit etti. Kimseden öfke duyduğuna dair bir ses çıkmıyor? Bu serkeş Amerikan rejimi küstahlıkta bir sınır tanımıyor gibi. Uluslararası Toplum için ne zaman bıçak kemiğe dayanacak ve Amerika’yı normal bir ülke gibi davranmaya mecbur edecekler?

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, UCM’nin Amerikan vatandaşları ve bu ülke müttefiklerine soruşturma açması halinde yaptırımla karşılacağını belirterek bu uluslararası kurumu tehdit etmişti.        

Welayet News

Tags: 


Yeni yorum ekle