Anket: 'Cumhurbaşkanlığına Güven' Yüzde 25, 'Hiçbirine Güvenmiyorum' Yüzde 30,5

Sa, 11/09/2018 - 17:22

Optimar Araştırma Kuruluşu’nun kurumlara güven sıralaması anketinde, Cumhurbaşkanlığı yüzde 25,1, TSK yüzde 12, "hiçbirine güvenmiyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 30,5 oldu.

Welayet News - AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin paylaştığı anket sonuçlarından bazı başlıklar şöyle:

*Araştırmada yerel seçimlerin en önemli tartışma maddesi olan “Partiye göre mi adaya göre mi oy verirsiniz” sorusuna da cevap aranmış.

“Desteklediğim partinin adayına oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 49.5’le ilk sırada gelirken, “Kendi partimden olmasa da beğendiğim adaya oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 40.6’yla önemli bir yer tutuyor.

“Partimin gösterdiği adaya oy veririm” diyenlerde yüzde 61.5’le AK Parti birinci sırada gelirken, onu yüzde 56.5’le CHP takip ediyor.

*Şimdi geliyoruz yerel seçimlerde ittifak konusuna...

 Optimar bu soruyu, “Genel seçimlerdeki ittifaklar yerel seçimlerde de devam etmeli mi?” diye sormuş. “İttifaklar devam etmeli” diyenlerin oranı yüzde 44.6’yla ilk sırada geliyor. “Devam etmemeli” diyenlerin oranı ise yüzde 34.4’te kalıyor.

*Muharrem İnce’nin CHP Genel Başkanı olmasını destekleyenlerin oranı yüzde 47.1 çıkarken, hayır diyenler yüzde 33.6’da kalıyor. İnce’nin CHP Genel Başkanı olmasına yüzde 80.4’le en büyük destek tahmin edileceği gibi CHP’lilerden geliyor. En az desteği ise yüzde 28.8’le AK Partililer veriyor. “Muharrem İnce yeni bir parti kursa oy verir misiniz?” sorusuna verilen yanıt birçok şeyi aydınlatmaya yetiyor. “Oy veririm” diyenler yüzde 27.7’de kalırken, “Oy vermem” diyenler 56.6’ya çıkıyor.

*Brunson’ın tutukluluğunu onaylamayanların oranı yüzde 22.8’de kalırken, “tutuklanmalı” diyenler yüzde 65.4’e çıkıyor.

 



Yeni yorum ekle