Irak ve Kürdistan bölgesel yönetimi teröristleri İran’a teslim etmeli

Sa, 11/09/2018 - 14:54

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Kürdistan Demokrat Partisi İran’a karşı eylem yapmayacağına dair yazılı taahhüt vermişti.

Welayet News - Emin Üniversitesi Öğrencilerinin Mazuniyet Töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İran Genelkurmaybaşkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Kuzey Irak’taki teröristlerin kampına yönelik füze saldırısıyla ilgili olarak, “Feshedilen Kürdistan Demokrat Partisinin 1996 yılında İran’a karşı eylem yapmayacağına dair yazılı taahüt verdiğini, ancak geçtiğimiz yıldan itibaren Amerika ve bazı bölge ülkelerinin tahriki ile bu taahhüdü bozmuş ve İran milleti için tahammül edilmez bir takım eylemlere yöneldiğini” söyledi.

Tümgeneral Bakıri, “Kendilerine defalarca uyarı yapıldı ve Kürdistan bölgesel yönetimi de onların hareketliliğinin önüne geçmek için çaba sarfetti ama dinlemediler” dedi.

Tümgeneral Bakıri, şunları vurguladı: “Bugün de buradan sesleniyor ve diyoruz ki, Irak hükümeti ve Kürdistan bölgesel yönetimi kendi topraklarında komşu ülkeye karşı bir takım kampların kurulması ve istikrarsızlık çıkarmalarına müsaade etmemeleri gerekir. Gerçek şu ki onların bu suçlu kişileri İslam Cumhuriyetine teslim etmeleri gerekiyor veya eğer teslim edemiyorlarsa kendi topraklarından çıkartmalıdırlar”.

Kendi pozisyonlarını sürdürmekte kararlı olduklarını ifade eden İran Genelkurmay Başkanı, “Güvenlik karşıtı eylemlerin sürmesi halinde merkezlerine yönelik yaşanan ve suçlu komutanlarının hakketikleri cezayı bulmalarıyla sonuçlanan hadisenin tekrarlanabileceğini” söyledi.

Tümgeneral Bakıri, “İran milletinin kendini savunma hakkı var ve kendi hakkını kullanıyor. İnşallah bu operasyon kendilerine ders olur ve bir daha Kürdistan’da istikarasızlığa şahit olmayız” diye anımsattı.  



Yeni yorum ekle