Yemen Silahlı Kuvvetleri: İşgalcilere Karşı Geniş Kapsamlı İHA Operasyonu Gerçekleştirdik
Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, işgal altındaki topraklarda İsrail hedeflerine yönelik sekiz insansız hava aracıyla (İHA) geniş çaplı bir operasyon düzenlediklerini açıkladı.
Welayet News - Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, siyonist işgalcilere karşı gerçekleştirilen geniş çaplı insansız hava aracı (İHA) operasyonunun ayrıntılarını paylaştı.
Seri, operasyonun Necef, Um er-Reşreş (Eilat), Askalan (Aşkelon), Eşdud (Aşdod) ve Yafa bölgelerinde birçok hedefi kapsadığını belirtti. Ayrıca Ramon Havalimanı da İHA saldırısıyla hedef alındı ve uçuşlar geçici olarak durduruldu.
Askerî ve Stratejik Noktalar Vuruldu
Yemenli sözcü, saldırıda:
- Üç İHA’nın Necef bölgesinde iki hassas askeri hedefi vurduğunu,
- Dördüncü İHA’nın Askalan’da hayati bir tesisi hedef aldığını,
- İki İHA’nın Eşdud’da önemli bir noktayı,
- Bir diğer İHA’nın ise Lod Havalimanı’nı hedef aldığını belirtti.
Saldırının hedeflerine başarıyla ulaştığını belirten Seri, İsrail ve ABD’ye ait hava savunma sistemlerinin bu saldırıları tespit ve engellemede başarısız olduğunu vurguladı.
“Gazze’yi Desteklemekten Asla Vazgeçmeyeceğiz”
Yahya Seri, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Askerî operasyonlarımız artarak devam edecek. Gazze’ye olan desteğimizden hiçbir koşulda geri adım atmayacağız.”
Havayolu Şirketlerine Uyarı: İşgal Altındaki Topraklar Güvenli Değil
Seri, uluslararası havayolu şirketlerine de seslenerek şu uyarıyı yaptı:
“İşgal altındaki Filistin topraklarında bulunan havalimanları artık güvenli değildir. Bu havalimanlar sürekli olarak hedef alınacak. Havayolu şirketleri bu bölgeye sefer düzenlememeli ve burayı terk etmelidir.”
“Sistemlerinizi Aşacak Güce Sahibiz”
Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, İsrail’de yaşayan yerleşimcilere hitaben:
“Sizin aptal liderleriniz size güvence vererek sizi kandırıyor. Oysa biz, hassas hedefleri vurmak ve koruma sistemlerinizi aşmak için gerekli olan her şeye sahibiz.”
“Destek Operasyonlarımız Savaş Sona Erinceye Kadar Sürecek”
Açıklamasının sonunda Yahya Seri, Yemen’in Gazze’ye yönelik destek operasyonlarını İsrail saldırıları tamamen durana ve abluka kaldırılana kadar sürdüreceğini ifade etti.
Yeni yorum ekle