Soykırımcı İsrail Gazze’de 3 Haftada 1100 Sivili Şehit Etti
Gazze’deki hükümetin medya ofisi, Siyonist İsrail ordusunun son 3 haftadır Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 1100 Filistinlinin şehit olduğunu duyurdu. Saldırılarda 100’den fazla robot patlayıcı ve 70’ten fazla hava bombardımanı kullanıldığı belirtildi.
Welayet News - Gazze’deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, Siyonist İsrail ordusunun 13 Ağustos’tan bu yana Gazze kentinde kara harekâtı yürüttüğü ve Filistinli ailelere karşı “soykırım” işlediği kaydedildi. Açıklamada, İsrail’in Gazze sakinlerini sistematik olarak göçe zorladığı, sivillerin bulunduğu sokaklarda ve yerleşim yerlerinde uzaktan kumandalı robot patlayıcılar kullandığı belirtildi.
Gazze’deki hükümetin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, katil İsrail ordusunun, 13 Ağustos’tan bu yana Gazze kentinde kara harekâtı yürüttüğü ve Filistinli ailelere karşı soykırım işlediği kaydedildi.
İşgalci İsrail ordusunun, Gazze kenti sakinlerini sistematik olarak göçe zorlamanın yanı sıra sivillerle dolu sokaklar ve yerleşim yerlerinde 100’ü aşkın robot patlayıcıyı uzaktan patlattığı, savaş uçaklarıyla da 70’ten fazla bombardıman gerçekleştirdiği aktarıldı.
Saldırılarda, 1100 Filistinlinin şehit edildiği, 6 bin 8 kişinin yaralandığı, bunun günlük ortalama 52 ölü ve 286 yaralıya tekabül ettiği belirtildi.
Açıklamada, soykırımcı İsrail ordusunun yaptıklarının uluslararası insancıl hukukun ve tüm uluslararası hukukun açık ihlali olduğu vurgulandı.
Yeni yorum ekle