Irak Parlamento Başkanı'ndan Haşdi Şabi Uyarısı
Irak Parlamento Başkanı, ABD’nin Haşdi Şabi’yi ortadan kaldırma ısrarının, Irak’a yönelik bir kara saldırısının hazırlığı anlamına geldiği uyarısında bulundu.
Welayet News - Irak’taki Nuceba TV’ye göre, Irak Parlamento Başkanı Mahmud El-Meşhedani, “Kara savaşlarında yetenekliyiz; bu nedenle, Haşdi Şabi’nin güvenlik güçlerinden uzaklaştırılmasından söz edildiğinde, bu durum kara saldırısı için bir planın varlığı anlamına gelir.” söylediğini aktardı.
El-Meşhedani şu ifadeleri kullandı: “Amerika’nın Haşdi Şabi güçlerini ortadan kaldırma konusundaki ısrarı, Irak’a karşı bir kara operasyonunun önünü açmaktadır.”
El-Meşhedani sözlerine şöyle devam etti: “Bu, Netanyahu ve İsrail’in zihniyetidir; açıkça ‘Büyük İsrail’den söz ettiklerini görüyoruz.”
Devamında, “Ben yıllardır bu meseleye, yani onların Büyük İsrail niyetlerine dikkat çekiyorum ki, bu ancak Irak’ın yıkılmasından sonra mümkün olabilir.” diye sözlerine ekledi.
El-Meşhedani ayrıca şu açıklamada bulundu: “Amerika ve İsrail, Haşdi Şabi yasasının onaylanmaması yönünde Irak makamlarını gizlice tehdit ediyor.”
Yeni yorum ekle