Rusya'dan İdlib sorusu: 'Teröristlerin eline bu kadar yabancı askeri ürün nereden geldi?'

Cu, 07/09/2018 - 23:07

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, 'Teröristlerin elinde bu kadar yabancı askeri ürün nerden? Doğrudan üreticilerden mi alıyorlar? Ya da dış destek konusunda sıkıntı yaşamayan sözde ılımlı muhalefetten mi alıyorlar?' diye sordu.

Welayet News - İdlib operasyonuna ilişkin tartışmalar sürerken Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya'dan önemli açıklamalar geldi.

Nebenzya, "İdlib'de teröristler agresif hareket ediyor, milyonlarca sivili rehin tutuyor" dedi.

Sputnik'in haberine göre, Cihatçıların komşu bölgelere de sızarak saldırılar düzenlediğini, komşu şehir ve köyleri ateşe tuttuğunu söyleyen Rus diplomat, "Ateşkes her gün onlarca kez ihlal ediliyor" diye kaydetti.

Suriye hükümetinin, ülkenin bütünlüğü için mücadele etme yükümlülüğünde olduğunu kaydeden Nebenzya, BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura'ya hitaben şunu dedi: "Suriye yönetiminin, ülkenin tüm toprakları üzerinde kontrolü sağlamak için mücadele etme hakkına sahip olduğu yönündeki açıklamanız çok zamanında oldu. Hatta, bu Suriye hükümetinin halkı karşısındaki yükümlülüğüdür".

İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinde, toplamda yaklaşık 50 bin kişilik 40-45 çetenin faaliyet gösterdiğini anlatan Rus diplomat, ayrıca militanların elindeki silahlara dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Teröristlerin elinde bu kadar yabancı askeri ürün nerden? Doğrudan üreticilerden mi alıyorlar? Ya da dış destek konusunda sıkıntı yaşamayan sözde ılımlı muhalefetten mi alıyorlar? Bu konunun BM'nin ilgili kurumları tarafından acilen araştırılmalı".

 



Yeni yorum ekle