Davud Taşı; Filistin Direnişinin ‘Gideon'un Savaş Arabalarına Karşı Yeni Taktiği
Filistin direniş güçleri "Davut Taşı" olarak bilinen operasyonlarla Siyonist rejimin ‘’Gideon'un Savaş Arabaları’’adlı işgal planını çökertmeye çalışıyor.
Welayet News - Filistin direnişi, Gazze’de soykırım savaşını yürüten İsrail işgal ordusuna karşı pusu taktiklerini kullanıyor.
Bu sabah Gazze şehrinin doğusundaki Şucaiyye mahallesinde kurulan pusuda beş işgalci asker yaralandı. Bunlardan ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
Katar’ın El Cezire televizyonu, Çarşamba günü İsrail ordusunun 202. Birliği'nden iki askerin daha Kassam Tugayları tarafından pusuya düşürülmesi sonucu yaralandığını bildirdi.
Daha önce Kassam Tugayları El-Kudüs Tugayları İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Tugayları ile birlikte, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan İsrail ordusunun komuta ve kontrol merkezini hedef aldığını duyurmuştu.
Gazze, geçtiğimiz ay İsrail askerleri için adeta bir mezbahaya dönüştü. 21 aylık savaşın ardından Filistin direniş güçleri, savaş denklemini değiştirdi.
İsrail rejimi "Gideon'un Savaş Arabaları" ismi verilen plan kapsamında Mayıs ayında Gazze'deki bazı bölgelere kara saldırılar başlattı. Rejim bu saldırılarla Gazze'de işgali genişletip kalıcı hale getirmeyi amaçlıyordu, ancak en son teknoloji ve teçhizatla donatılmış bir ordu şimdi bir ölüm tuzağına düştü.
Siyonistlerden kalan mühimmatı kullanan direniş güçleri, Gazze'yi işgalciler için güvensiz hale getirmeyi başardı. İsrail ordusuna indirilen ağır darbelerin ardından rejimin siyasi ve askeri kurumları Gazze'deki koşulların zor olduğunu kabul etti.
İki hafta önce kurulan pusuda İsrail’in Nahal Tugaylarından en az 5 Siyonist askerin öldü, 14 kişide yaralandı. Ayrıca, bundan birkaç gün önce, Filistin direnişinin ortak pususunda 7 Siyonist askerin ölümüştü.
Gazze Şeridi'nin büyük bir bölümünü işgal eden İsrail rejimi bunu Doha ve Kahire’de yapılan dolaylı müzakerelerde Hamas’ı zorlamak için kötüye kullanıyor. Filistin direniş grupları, Gideon'un Savaş Arabalarını engellemek için ‘’Davud Taşı’’ adlı operasyonlara başvurmuştur. Direnişin eylemleri kuzeydeki Beyt Hanun'dan güneydeki Han Yunus'a kadar sürüyor.
Arab Post haber sitesinde yayınlanan yazıda, son haftalarda Filistinli savaşçıların oluşturduğu "küçük gruplar" tarafından gerçekleştirilen çok aşamalı pusuların onlarca askerin ölümüne yol açtığı ve savaşta tehlikeli bir değişikliğe işaret ettiği belirtildi.
Analistlere göre, enkaz altında ve tünellerde küçük grupların sürpriz ateşiyle yürütülen akıllı silahlı eylemler sonucu Gazze’deki savaşın kanlı bir yıpratma savaşına dönüşmesi bekleniyor.
Han Yunus’ta Netzah Yehuda birliğini hedef alan ve yaklaşık 20 askerin ölümüne veya yaralanmasına yol açan karmaşık eylem, Hamas'ın saflarını nasıl yeniden organize ettiğini ve kendisini en beklenmedik zaman ve yerlerde ölümcül operasyonlar gerçekleştirebilen bir gerilla örgütüne dönüştüğünü gösteriyor.
Bu pusular haftalardır tekrarlanıyor. Siyonist askerler geçerken bomba düzeneği patlıyor ve siyonistlere yoğun ateş açılıyor. Ancak yeni konu, Hamas'ın sözde "güvenli" bölgelerde siyonist askerleri esir tutuması ve yakın mesafeden onları vurmasıdır.
İsrail rejimi Hamas liderlerinin ve direnişçilerin hedef aldığını duyururken, grup yeni üyeler toplamaya devam ediyor ve her geçen gün sahada yeni taktikini gösteriyor.
Gazze'de en az 449 askerin öldürüldüğünü ve 6 bin 108 askerin yaralandı bildiren İsrail rejimi zırhlı araçların patlaması sonucu çoğu askerin ayak kopması sonucu ağır yaralandığını itiraf etti.
Yeni yorum ekle