Suriye'de ABD ve İsrail'e Ait Silah ve Tıbbi Teçhizat Ele Geçirildi

Per, 06/09/2018 - 16:40

Suriye ordu güçleri Kuneytere'nin çevresindeki bölgeleri teröristlerden temizleme operasyonlarında ABD ve Siyonist rejime ait yoğun miktarda silah ve tıbbi teçhizat ele geçirdi.

Welayet News - İrna'nın Rusya Sana haber ajansından naklen bildirdiğine göre Suriye ordu güçleri Kuneytere çevresinde El-Rafid ve Barika bölgelerini teröristlerden temizleme operasyonları sırasında, çok sayıda Amerikan yapımı Tow füzesi, Siyonist İsrail'e ait roketatar ve beyaz Baretlilere ait teçhizat ele geçirdi.

El-Refid ve Barika bölgeleri işgal altındaki Golan tepelerine yakın bölgelerdir ve Suriye ordusu söz konusu bölgeleri teröristlerden arındırmaya çalışıyor.

Daha önce de Suriye ordusu Şam banliyösü, Dera ve kunaytere başta olmak üzere çeşitli bölgelerde yaptığı operasyonlarda ABD ve Siyonist rejime ait çok sayıda silah ve askeri teçhizat ele geçirmişti.

Rusya'nın aracılığıyla Suriye yetkilileri ve teröristler arasında varılan anlaşma ardından teröristler Kuneytere'den İdlib'e intikal ettirilmişti.

Suriye krizi 2011 yılında Arabistan, ABD ve müttefiklerinin desteklediği teröristlerin bu ülkeye saldırısıyla patlak vermişti.

 



Yeni yorum ekle