İdlib Meselesi Çözülmeden Suriye'de Durum Normalleşmez

Per, 06/09/2018 - 09:45

Rusya dışişleri bakan yardımcısı Sergey Riyabkov, İdlib meselesi çözülmeden Suriye'deki durumun normalleşmeyeceğini ifade etti.

Welayet News - Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Rusya dışişleri bakan yardımcısı Sergey Riyabkov, İdlib operasyonlarına değindiği açıklamasında, Rusya'nın girişimlerinin güdümlü olduğu ve tüm uluslararası görüşmelerin odağında İdlib'in yer aldığını söyledi.

Riyabkov açıklamasının devamında Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov ve ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo arasında yapılacak olası görüşmenin ana gündeminin Suriye durumu olacağını belirtti.

Rusya savunma bakanlığı yaptığı açıklamada, Rus uçakların İdlib'te Nusra cephesi teröristlerinin mevzilerini hedef aldığı, operasyonlarda köylere ve kentlere hasar verilmediğini duyurdu.

Rusya savunma bakanlığı ayrıca Salı günü Humeymem bölgesinde teröristlere ait 2 İHA'nın hedef alınarak imha edildiğini belirtti.

Suriye'nin İdlib vilayeti teröristlerin işgalindedir ve Suriye ordusu, bu bölgeyi teröristlerden temizlemeye hazırlanıyor.

Suriye krizi 2011'de Arabistan, ABD ve müttefiklerinin desteklediği teröristlerin bu ülkeye saldırmasıyla patlak vermişti.

 



Yeni yorum ekle