ABD, İsrail ve onların bölgedeki kuklaları savaşı İran topraklarına taşıma peşinde

Per, 06/09/2018 - 08:31

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, Muharrem ayının yaklaşımıyla düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendirdi.

Welayet News - Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, ABD’nin İsrail’in işbirliğiyle bölgede planladığı projelere değinerek, “Onlar ‘33 Günlük Lübnan Savaşı’ ile Suriye’deki komplolar hezimete uğradıktan sonra savaşı İran topraklarına taşıyarak ülkede gerilim yaratmak istediler” dedi.

ABD ile İsrail’in projesini “Şii Müslümanlara soykırım” olarak nitelendiren Nasrullah, 2003 yılından itibaren Irak’ta düzenlenen bombalı saldırılara işaret ederek, “Bu proje ile birlikte ‘Şii-Sünni Savaşı’ projesi de yenilgiye uğratıldı” değerlendirmesini yaptı.

Bunlara ilave olarak Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, "Şimdi ABD, İsrail ve onların bölgedeki kuklaları özellikle Suudi Arabistan Tahran'a yoğunlaşarak savaşı İran topraklarına taşıma fikirbirliğine vardılar. Bu nedenle yaptırmlara başvuruldu. İran’ı yanlızlaştırıp halkı devletten soğutarak ülkede gerilim yaratmaya çalıştılar.  Arıca İran, Irak ve Lübnan halkları arasında fitne çıkarmak istediler" diye konuştu.

 



Yeni yorum ekle