BM Temsilcisi: Erdoğan ve Putin İdlib için çözüm bulmalı

Sa, 04/09/2018 - 21:52

Suriye ordusunun İdlib operasyonunu 10 Eylül'de başlatacağını öne süren Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Mistura, operasyon öncesinde Putin ve Erdoğan'ı 'soruna çözüm bulmaya' davet etti.

Welayet News - Suriye ordusu ve müttefiklerinin, cihatçıların elinde bulunan İdlib’e düzenlemeyi planladıkları operasyona ilişkin konuşan Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “soruna çözüm bulmaya” davet etti.

'TAHRAN ZİRVESİNDEN ÖNCE BİRBİRİNİZİ ARAYIN'

Rusya ile Türkiye görüşmesinin “aciliyetine” dikkat çeken Mistura, iki ülkenin liderlerini kastederek “Sizler birbirinizle görüşebilen kişilersiniz. Birbirinizi arayınız, bu kâbus gibi dönemin son bulmasına yardım edecek formülü oluşturunuz. İkinizin yapacağı telefon görüşmesi, Tahran'daki zirve öncesinde dahi büyük değişikliklere sebep olabilir” ifadelerini kullandı.

OPERASYON İÇİN TARİH VERDİ

İdlib operasyonunun 10 Eylül’de başlamasını beklediklerini söyleyen Mistura, Rusya’nın bugün İdlib’ başlattığı hava saldırılarını “görüşmelerin iyi gitmediğine ilişkin bir işaret” olarak yorumladı.

 



Yeni yorum ekle