ABD’ye Güvenilemeyeceğine İnanmamız Lazım

Sa, 04/09/2018 - 11:42

Ayetullah Cenneti  ABD’ye güvenmeme konusunda ders alınması gerektiğini söyledi.

Welayet News - İran İslam Cumhuriyeti Uzmanlar Meclisi’nin başkanı olarak 5. oturumun açılış konuşmasını bugün sabah saatlerinde yapan Ayetullah Ahmed Cenneti, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekildiği konusunu gündeme taşıyarak, “Bizim tüm taahhütlerimize bağlı olmamızın yanı sıra ABD sözlerini tutamadı. Avrupa ise dediği gibi anlaşmadan çekilmedi ancak günümüzde füze alanındaki tartışmalarla bazı diğer başlıkları ortaya atarak uygun bir yaklaşım sergilememektedir” ifadelerinde bulundu.

ABD’ye güvenmeme konusunda ders alınması gerektiğini vurgulayan Ayetullah Cenneti sözlerini şöyle sürdürdü: ABD’ye güvenilmeyeceğini inanmamız lazım. Onların geçmişi ile geleceği tamamen ortada. Hangi güvenle ABD’nin karşısına geçip müzakere masasına oturacağız. Bazıları nükleer anlaşmanın maliyetini Devrim Lideri’ne ödetmek istiyor fakat Liderimiz bu konuda uyarıda bulunmuştu.

Uzmanlar Meclisi Başkanı ilaveten, “Avrupa’nın bize sunduğu paket Dışişleri Bakanı Zarif’in bile eleştirilerini beraberinde getirdi. Halbuki Devrim Liderimiz iyi niyetini göstermek zorunda olduğunu belirtmişti. Trump, İran halkını aldatmak için İranlı yetkililerle koşulsuz şartsız müzakere yapmak istediğini iddia etmiştir. İslam Devrimi Liderimiz ise kimsenin onlarla masaya oturmaya hakkı olmadığını bildirdi. Yakında New York’u ziyaret edecek sayın Ruhani ile yanındaki heyet bu öğütleri göz önünde bulundurmalı” şeklinde konuştu.

Ayetullah Ahmed Cenneti konuşmalarının başka bir kısmında da şöyle dedi: ABD ile uzantıları islami düzeni mahvetmeye çalışıyorlar, fakat tüm dünya bizim ayakta duracağımızı iyi bilmeli.

 



Yeni yorum ekle