Trump Suriye'de teröristlerin yenilgisinden kaygısını bakın nasıl bildirdi!

Sa, 04/09/2018 - 09:09

ABD Başkanı Donald Trump, dün gece yayınladığı mesajda, Suriye'de dış güçlerin desteğindeki teröristlerin tam olarak yenilgiye uğramasından kaygısını bildirirken, 'Suriye, İdlib'e saldırmamalı' dedi.

Welayet News - Suriye hükümetinin İdlib'e düşünmeden saldırmaması gerektiğini belirten Trump, "Ruslar ve İranlılar bu muhtemel insanlık trajedisinde yer alarak derin bir insani hata yapmamalı'' ifadesini kullandı.

Trump,  Twitter'dan yaptığı paylaşımda Suriye hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Donald Trump, "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Suriye'nin İdlib şehrine düşünmeden saldırmamalı.  Yüzbinlerce insan ölebilir.'' uyarısında bulundu.

Suriye ordusunun, Amerika ve müttefiklerinin desteğindeki teröristlere son aylarda ağır kayıp verdirmesi, ABD ve müttefiklerini kaygılandırırken,  Suriye ordusu İdlib'i teröristlerden kurtarmak için bu bölgeye yönelik askeri operasyonun altyapısını oluşturuyor.

Bu arada Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriye ordusunun ülkede teröristlere karşı tam bir zafer elde etmesine çok az kaldığını, ABD ve müttefiklerinin tehditlerinin İdlib’deki operasyonları etkilemediğini söyledi. Rossiya 24 televizyonuna konuşan Muallim, Suriye'de karadaki durumu genel anlamda ‘harika' olarak nitelendirebileceğini, ülkenin topraklarının büyük kısmının teröristlerden temizlendiğini ve zafere ‘çeyrek kaldığın' ifade etti.

Muallim "ABD ve müttefiklerinin planladığı saldırganlık halkımızın moralini ve bizim İdlib'i kurtarmaya yönelik planlarımızı etkilemiyor" dedi.

Muallim, ABD, Fransa ve İngiltere'nin kimyasal silah kullanımına yönelik iddialarının bir bahane olduğunu uluslararası toplumun bildiğini vurguladı.

 

 



Yeni yorum ekle