İran Dışişleri Bakanı: İdlib teröristlerden temizlenmeli

Pt, 03/09/2018 - 21:32

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif bugün Şam'a yaptığı ziyarette Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüştü. Zarif, İdlib'in teröristlerden temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Welayet News - İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, bugün Suriye'ye yaptığı resmi ziyarette, İdlib'i̇n teröristlerden temizlenmesi gerektiğini söyledi. Reuters'ın haberine göre Zarif, Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüştü.

Fars Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Zarif, bugün Şam'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması ve Suriyeli mültecilerin yurtlarına geri dönmesi gerektiğini söyledi.

Suriye ordusunun beklenen İdlib operasyonu hakkında konuşan Zarif, İdlib'in teröristlerden temizlenerek bölgenin Suriye halkına geri verilmesi gerektiğini kaydetti.

7 Eylül'de Tahran'da yapılacak Rusya, İran ve Türkiye liderlerinin zirvesine de atıfta bulunan İran Dışişleri Bakanı Zarif, "Zirvede Suriyeli dostlarımızla bu konuları görüşmemiz ve Astana'da tartışılacak siyasi çözüm hakkındaki politikalar üzerine çalışmamız gerekli" ifadelerini kullandı.

İran Savunma Bakanı Emir Hatemi de, geçen hafta Suriye'ye giderek iki ülke arasında bir savunma işbirliği anlaşmasına imza atmıştı.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, geçen hafta da Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.

 



Yeni yorum ekle